Boschs fokus på elektrificering og automatisering sikrer vækst

Bosch oplever en kraftig vækst indenfor deres løsninger til lastbiler. Det skyldes blandt andet en stor indsats indenfor elektrificering og automatisering.

Bosch forventer fortsat vækst og satser på elektrificering og automatisering af sine lastbiler. Foto: Bosch..

21.09.2018

SCM.dk

Selvom logistikbranchen står overfor store udfordringer, så fortsætter Bosch alligevel deres vækstkurs. Virksomheden beretter således, at man på mobilitetsområdet sandsynligvis vil øge omsætningen med fire procent i år, hvilket er dobbelt så meget som i bilproduktionen.

Forretningen vokser særligt kraftigt omkring løsninger til lastbiler og offroad-køretøjer – med en stigning på syv til otte procent.

Læs også: Minister nedsætter ekspertgruppe til fremtidens transport

”Lige meget om det er klimabeskyttelse, luftforurening, urbanisering eller chaufførmangel, så har logistikbranchen store udfordringer. Det, der gør sagen endnu vanskeligere, er, at godstransporten ifølge Shell vil stige 50 procent frem til 2040. Hvordan vi trods den stigende godstransport kan skåne miljø, mennesker og vejnet, er et af de mest presserende trafikpolitiske spørgsmål”, siger Rolf Bulander fra ledelsen af virksomhedsområdet Mobility Solutions hos Robert Bosch GmbH og fortsætter:

”Bosch giver tekniske svar på dette – og ikke kun under motorhjelmen, men også med sammenkoblede serviceydelser ud over bilen. Vi ønsker en godstrafik, der ikke er en belastning”, siger han og understreger, at Boschs vision er, at fremtidens godstransport skal være så emissions-, ulykkes- og stressfri som mulig.

En vigtig milepæl for Bosch er at gøre drevet til erhvervskøretøjer mere effektivt og dermed reducere forbrug, CO₂- og kvælstofoxidemission. For at nå dette mål videreudvikler Bosch både dieselmotoren og alternative fremdriftsløsninger.

”Vi gør klogt i åbent at tackle elektrificeringen teknologisk. I 2025 vil mellem 80 og 90 procent af alle erhvervskøretøjer være dieseldrevne. Men allerede i 2030 vil hver fjerde nye erhvervskøretøj være elektrisk drevet. Hvis man vil sikre fremtiden for den tunge godstransport, må man ikke glemme produktionen af alternative brændstoffer som regenerativ strøm, såkaldte eFuels”, siger Bulander.

Automatisering løser problemer
Ud over elektrificering er automatisering af erhvervskøretøjer et andet stort vækstområde, hvor der ifølge Bosch er udsigt til tocifrede vækstrater på markedet i det næste årti. Førerassistenten ligger på vejen til automatiseret kørsel for Bosch, og derfor arbejde man på at kunne støtte lastbilchaufføren med førerassistentsystemer og dermed øge trafiksikkerheden.

”Med forbundne løsninger bringer Bosch ny effektivitet ind i transportsystemet og dermed aflastning for trafikken, men også for spedition. Til fremtidens logistik leverer Bosch dobbelt teknisk ekspertise – på den ene side bred domæneviden i lastbilen og på den anden side indgående knowhow i IoT. Bosch giver mulighed for forbundne logistikløsninger fra hovedvej til husdør, siger Markus Heyn fra ledelsen af Robert Bosch GmbH.

Læs også: Bosch udvikler højopløsningskort til automatiseret kørsel

Automatisering af lastbilkørsel løser desuden andre af transportbranchens udfordringer: Allerede nu mangler der 50.000 lastbilchauffører i USA, om 10 år sandsynligvis tre gange så mange. Der tegner sig en lignende udvikling i Europa. Derfor ser Bosch også et stort potentiale i "hub-to-hub-automatisering“ – førerløs pendling mellem logistikcentraler.

 - JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle