Boxit udvider sin lastbilsflåde

Når virksomhedens ejer selv er chauffør og lastbilsentusiast, er intet ved indkøbet af nye lastbiler tilfældigt. Boxits tre spritnye Scania er halvandet år om at blive tilpasset de særlige ønsker og behov hos containerfirmaet.

Jesper Rosenkilde har været chauffør hos Boxit i tre år. Foto: Boxit.

26.05.2022

SCM.dk

Flåden af lastbiler er vokset støt gennem årene hos den nordjyske containervirksomhed Boxit. Den første lastbil blev indkøbt i 2012, og virksomheden har nu syv kørende lastbiler, der hver især flytter omtrent 50 containere rundt i landet på ugentlig basis. Der er bestilt yderligere tre lastbiler, som forventes klar i 2023-2024.  

Det tager omkring halvandet år at færdigbygge en enkelt lastbil til Boxit, blandt andet fordi al interiør skal fjernes for at implementere virksomhedens eget, og en kran, der kræver forstærkning af bilens chassis, skal monteres. Det hele er nøje planlagt med sans for detaljerne, for ejeren og skaberen af Boxit, Christian Nielsen, går selv helt ned i detaljerne om lastbilerne. Han bruger nemlig størsteparten af sin tid i firmaet som lastbilchauffør og har kun en dag eller to på kontoret om ugen.  

Jesper Rosenkilde har været chauffør hos Boxit i tre år, og han er bestemt ikke utilfreds med, at chefen har næsen helt nede i detaljerne:  

Læs også: DFDS indsætter 100 el-lastbiler i sit netværk

”Jeg får lov til at køre en af de største modeller motormæssigt. Der er jo forskel på at køre Skoda og Ferrari, og inden for lastbiler er det her en Ferrari.  Man kan godt mærke, at der er gjort noget ud af det, og at ham, der tager de store beslutninger, også selv sidder bag rettet meget af tiden. Det gør jo, at kløften ikke er så stor, og at der bliver taget højde for en masse ting, man ellers ikke ville ane noget om oppe på kontoret”, siger Jesper Rosenkilde. 

Lastbilerne er udstyret med meget af det sædvanlige interiør som køleskab, mikroovn og fjernsyn, men de har blandt andet også fået elektronisk varme i bundmåtterne, der er med til at gøre chaufførlivet endnu mere komfortabelt.  

”Bilerne er sindssygt lækre inden i, og der mangler absolut ingenting. Der er tænkt over detaljerne, looket og stilen på en helt anden måde, end jeg har oplevet nogen andre steder”, siger Jesper Rosenkilde.  

Specialbygget løftemekanisme  

Lastbilerne har desuden et særligt løfte-åg, der er specialbygget efter en god idé fra manden bag containervirksomheden, der så behovet på sin egen vagt på landevejen. Åget kan styres med fjernbetjening og åbnes og lukkes, så chaufføren ikke behøver at komme op at stå på containeren for at montere de kæder, der skal til, når en container skal kunne hejses i vejret.  

”Det gør det så meget nemmere for mig, og jeg behøver ikke at slæbe i kæderne eller begive mig op ovenpå containeren. Det er måske det bedste eksempel på, hvorfor det fungerer, at chefen også kommer lidt ud af kontoret”, siger Jesper Rosenkilde.  

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

06.02.2024SCM.dk

Logistikejendomsudvikler forventer vækst og styrker organisationen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup