Corona sætter vedvarende spor i produktionsvirksomheder

Ovenpå coronapandemien har virksomheder måtte lægge kursen om. Flere investerer i digitalisering og derfor også master data management. Det ser man i halvårsregnskabet hos århusianske Stibo Systems, der leverer MDM-løsninger.

Coronakrisen har fremskyndet efterspørgslen på MDM- og cloud-løsninger. Arkivfoto..

08.12.2020

SCM.dk

"Ved pandemiens begyndelse blev det hurtigt klart, hvilke virksomheder der led mindst og havde fremgang. For eksempel kunne store onlinebutikker, der i forvejen havde modne master data management-løsninger på plads, straks reagere på den øgede efterspørgsel på deres varer. Det har man lært af ovre i produktionsleddet, hvor man har fremskyndet sin MDM i erkendelse af, hvor meget det løfter ens evne til at digitalisere sin forretning”.

Sådan beskriver Jesper Ejlersen, administrerende direktør for Stibo Systems, udviklingen på markedet efter COVID-19 lukkede verden ned i en pressemeddelelse. Virksomheden har set et dramatisk skifte i sin forretning i kølvandet på COVID-19: Fra næsten stilstand til et V-formet opsving siden august, hvor efterspørgslen er steget voldsomt i brancher, hvor potentialerne for at drage fordel af den stigende digitalisering er størst, blandt andet detail, finans og produktion.

Læs også: Coronakrisen deler IT-branchen i tabere og vindere

I dag står virksomheden med et afsluttet halvårsregnskab med en ordretilgang 165% højere end forventet. ”På trods af pandemien har vores salg derfor slået rekorder fra august til oktober. Med et salg på 112 mio. kr.er det det bedste kvartal i Stibo Systems' historie. 37 % af de nye kunder er produktionsvirksomheder som Carl Zeiss og Saint-Gobain. I den sektor er der en voksende forståelse for, hvor meget mere gnidningsfrit man kan arbejde sammen med leverandører, kunder og partner, når manhar installeret en ordentlig MDM-løsning”, fortsætter Jesper Ejlersen.

Væksten i det sidste halve år af 2020 er så høj, at virksomheden forventer at nå et break-even inden nytår, så de går ind i 2021 med et overskud.

Ifølge Jesper Ejlersen har pandemien også fremskyndet en anden tendens, nemlig cloud-løsninger: "Andelen af nye kunder, der vælger en MDM-løsning baseret på software-som-service er steget til 88 % sammenlignet med 60 % i samme periode sidste år. Vores abonnementsbaserede omsætning er derfor steget med 19,5 % i samme periode," fortæller direktøren. "Blandt vores eksisterende kunder skifter flere end nogensinde før fra permanente licenser over til en abonnementsbaseret licensmodel via software-som-service. Virksomhederne opnår større fleksibilitet og en bedre udnyttelse af deres IT-folk ved at gå i skyen."

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup