Dachser investerer i biogaslastbiler

Logistikleverandørens beslutning om at investere i teknologi til lavemissionstransporter gør, at Dachser Finlands kortdistanceflåde allerede nu opfylder de emissionsreduktionsmål for 2030, som den finske regering har fastsat. Dermed kan virksomheden forsyne Helsinki og omegn på en mere bæredygtig måde.

Investeringen koordineres af Dachser Finlands samarbejdspartner, vognmandsfirmaet Savon Kuljetus Oy. Chaufførerne fra Dachser er udstyret med konfigurerede brændstofkort, som udelukkende kan bruges til at købe biogas til lastbilerne. Foto: Dachser.

28.10.2021

SCM.dk

Fra og med i år vil Dachsers filial i Kerava, der er ansvarlig for virksomhedens eksport-/importforretning i Finland gennem sit netværk for vejtransport, drive i alt 10 gasdrevne kortdistancelastbiler, herunder 8 Volvo FE- og 2 Iveco Eurocargo 160EG/F-lastbiler, ud af en flåde på 15. Alle disse lastbiler kører på såkaldt komprimeret biogas (CBG).

Dette skridt gør det muligt for virksomheden at nå sine afhentnings- og leveringsdestinationer i Helsinki og omegn med en drastisk reduceret miljøpåvirkning. Planen er at omdanne de resterende kortdistancelastbiler til enten biogas eller el – afhængigt af teknologiske overvejelser i forhold til blandt andet lokale vejrforhold.

"Sammenlignet med tallene for 2019 er det lykkedes os at reducere vores CO2-udledning i de områder, hvor vi bruger lastbiler, der kører på komprimeret biogas, med i alt 70 procent”, forklarer Tuomas Leimio, Managing Director for Dachser Finland European Logistics.

Læs også: Med ny el-lastbil bliver Dachser grønnere i København

"For os er det især vigtigt, at vi bliver ved med at søge efter, teste og tilpasse os mere miljøvenlige transportløsninger gennem forskellige typer af teknologisk udvikling og videnskabelig innovation. Derfor har vi også investeret i disse biogasbiler – og det er vi stolte af. Det er bestemt et skridt i den rigtige retning, og det giver os mulighed for at få værdifulde erfaringer til vores videre arbejde med omlægningen,” fortsætter han.

Investeringen koordineres af Dachser Finlands samarbejdspartner, vognmandsfirmaet Savon Kuljetus Oy. Brændstoffet, der består af komprimeret biogas (CBG), leveres af Gasum, der for nylig åbnede et nyt produktionsanlæg for biogas tæt på Helsinki. Chaufførerne fra Dachser er udstyret med konfigurerede brændstofkort, som udelukkende kan bruges til at købe biogas til lastbilerne.

"Samlet set har CBG vist sig at være et yderst tilfredsstillende valg til en meget begrænset investeringsomkostning. Teknologien er gennemprøvet og færdigudviklet, og de operationelle karakteristika ved køretøjerne er identiske med vores gamle dieselbiler. Dybest set er de lastbiler som alle andre, men med en drastisk reduceret miljøpåvirkning”, forklarer Mika Malmivaara, Operations Manager hos Dachser Finland European Logistics.

Langsigtet klimastrategi

Dachser Finlands beslutning om at investere i lavemissionstransportteknologi er en del af virksomhedens langsigtede klimabeskyttelsesstrategi. Logistikleverandøren med hovedkontor i det sydlige Tyskland fører an inden for aktiv klimabeskyttelse og integrerende ansvar ved at lægge stor vægt på effektiv logistik og teknisk innovation. Samarbejdet med kunder og partnere, der også ønsker at bidrage til at skabe en positiv ændring i den globale logistiksektor ved hjælp af implementering af lav- og nulemissionsteknologi, spiller også en vigtig rolle. 

Dachser har allerede lanceret et projekt med miljøvenlige leveringer til hovedstadsområder i Europa. Formålet er at reducere CO2-udslippet til nul inden udgangen af 2022 i 11 udvalgte europæiske storbyer med elektriske lastbiler og leveringscykler – og logistikleverandøren forventer at udvide projektet til at inkludere flere byer i fremtiden. Desuden ser virksomheden på brug af grøn brint som en alternativ brændstofkilde, strømliner processer gennem brug af megatrailere og digitale optimeringsværktøjer og lægger i stigende grad vægt på brug af bæredygtigt produceret elektricitet.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup