Danmarks største arbejdsplads åbner kæmpe genbrugslager

Københavns Kommunes åbner centralt genbrugslager, så kontorstole, hæve-sænke-borde og andre gode møbler kan få nye brugere. Det er led i kommunens ambitioner om mere genbrug og genanvendelse og reduceret indkøb af nyt inventar

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (i midten) har allerede været på besøg for at se, hvordan det nye genbrugslager fungerer i praksis. Foto: Københavns Kommune

05.02.2024

SCM.dk

I en 3.600 m2 stor lagerhal i Glostrup bugner det med genbrugsguld. Brugbare kontormøbler, reoler, stole til mødelokaler og børnehavemøbler er opmagasineret og venter blot på nye brugere. Alt inventaret bliver registreret og sat i system, og når medarbejdere mangler et konkret møbel til deres arbejdsplads, klikker de blot ind på lagerets webshop og bestiller – helt gratis.

KK Genbrugslager og webshoppen åbner officielt denne uge, og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen har allerede været på besøg for at se, hvordan det fungerer i praksis:

”Som kommune skal vi gøre det så nemt som overhovedet muligt at træffe klimavenlige valg og udlede mindre CO2. Det gælder både for den enkelte københavner i hverdagen, men i høj grad også for vores medarbejdere. Som landets største kommune kan vi gøre en stor forskel, og derfor er jeg stolt af, vi nu skruer vores indsats for genbrug af møbler markant op,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Som kommune skal vi gøre det så nemt som overhovedet muligt at træffe klimavenlige valg og udlede mindre CO2

Sophie Hæstorp Andersen

Først når lagerets medarbejdere har samlet en pæn bunke bestillinger, og vognen er godt fyldt, bliver inventaret kørt ud til de forskellige arbejdspladser - så også i leveringleddet er der tænkt over at holde CO2-forbruget nede. I det hele taget er genbrugslageret skabt ud fra devisen om jo mere genbrug jo bedre. Selv lagerets opbevaringsreoler og medarbejdernes kaffekopper er genbrug.

Genbrug til alle forvaltninger
Københavns Kommune har altid genbrugt møbler og andre former for inventar, men det er helt nyt, at det bliver samlet i ét centralt lager for alle forvaltninger, så der er bedre overblik, og medarbejderne får adgang til at se hele kommunens udvalg på webshoppen.

Læs også: Region Syd satser på brugte kontormøbler

Lagerprojektet har allerede inden åbningen af webshoppen videreformidlet brugt inventar til fx Rådhuset og daginstitutioner, ligesom møbler fra lageret har været brugt til at indrette boliger til fordrevne ukrainere.

Næste skridt er, at alle Københavns forvaltninger gennemgår de lokale depoter og kældre, så alt inventar, som andre arbejdspladser kan have glæde af, kommer videre.

Foruden at genbrugslageret vil give en CO2-reduktion, forventer Københavns Kommune også, at det vil give en besparelse på det beløb, der afsættes til indkøb af kontormøbler.

Grøn indkøbspolitik
Københavns Kommunes indkøbspolitik har generelt fokus på klima og bæredygtighed. Et af indsatsområderne er netop at fremme cirkulære indkøbskrav, så kommunens nyindkøbte varer så vidt muligt skal kunne adskilles, repareres og genanvendes, og det understøtter det nye centrale genbrugslager.

Men kommunen går også andre veje for at sikre mere cirkulær genanvendelse. Fx bliver der produceret nye kontorstole, som er fremstillet ved at omdanne plastgranulatet fra valgplakater til selve stolesædet. Der bruges ca. 4 kilo valgplakater til at producere én stol, og stolene anvendes allerede flere steder i kommunens administration.

Også på fødevareområdet har København et stærkt fokus på klima, og kommunen er i dag blandt de bedste i verden til grønne fødevareindkøb. Københavns Kommunes offentlige køkkener serverer hver dag 70.000 måltider for byens børn, ældre og socialt udsatte. På fire år er det lykkedes at nedsætte CO2-udledningen fra kommunens fødevareindkøb med 20.850 ton, bl.a. ved at skrue ned for indkøb af kød i institutionerne.

Københavns Kommune indkøbte i 2023 varer og tjenesteydelser for 16,1 milliarder kroner hos mere end 17.000 leverandører. Dermed er København en af landets største offentlige indkøbere og kan aktivt påvirke markedet via efterspørgslen på klimavenlige produkter og løsninger.

/Pbh

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

06.02.2024SCM.dk

Logistikejendomsudvikler forventer vækst og styrker organisationen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup