Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

En ny rapport udarbejdet for Erhvervsministeriet viser et stort potentiale for udvikling og vækst i den danske forsvarsindustri.

Den nye sikkerhedspolitiske situation kalder på oprustning i Europa. Det betyder en stigende efterspørgsel på materiel og teknologi fra forsvarsindustrien. Her er de danske virksomheder allerede langt fremme. For eksempel er det dansk teknologi, der giver F-35 fly luft under vingerne. Foto: 123rf.com

16.02.2024

SCM.dk

Den nye sikkerhedspolitiske situation kalder på oprustning i Europa. Det betyder en stigende efterspørgsel på materiel og teknologi fra forsvarsindustrien. Her er de danske virksomheder allerede langt fremme. For eksempel er det dansk teknologi, der giver F-35 fly luft under vingerne.

Det billede går i gang i en ny rapport, som IRIS Group har udarbejdet for Erhvervsministeriet, der giver et nyt billede af omfanget og karakteren af dansk forsvarsindustri.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:
”Den danske forsvarsindustri er helt afgørende i en tid med krig på europæisk jord og voksende spændinger i Mellemøsten. Vi kan se, at de danske produkter er eftertragtede internationalt. Derfor skal vi sikre et stærkt fundament for de virksomheder, der hver dag leverer vigtige komponenter til både kampvogne og fly og udvikler teknologi, der bruges i alt fra droner til navigationsudstyr. Nu har vi et solidt billede af, hvordan vi kan styrke den danske forsvarsindustri. Det tager vi med i arbejdet med en ny strategi for forsvarsindustrien, så vi kan sikre de rigtige rammer for vækst i fremtiden”.

Danmark har i forvejen en lang række civile styrker med relevans for forsvarsindustrien inden for for eksempel kommunikations- og sensorteknologi, den maritime sektor, droner og på kvanteområdet. Med det har Danmark et godt fundament for at udvikle nye forsvarsindustrielle styrkepositioner.

Ifølge rapporten er det især nødvendigt at se på, hvordan der kan skabes et tættere samarbejde mellem Forsvaret og industrien. Det handler blandt andet om, hvordan danske løsninger i højere grad kan være med til at løse Forsvarets behov. Dertil peger rapporten på behovet for en stærkere understøttelse af forsvarsindustriens eksport og større tilgængelighed af risikovillig kapital.

Læs også: Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

Rapporten kommer som led i regeringens arbejde for at styrke dansk forsvarsindustri, for at understøtte ambitionerne i forsvarsforliget.  

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle