Danske Speditører lægger op til storstilet informationskampagne om Brexit

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af Brexit til 31. januar 2020. Danske Speditører vil indbyde til informations- og netværksmøder, når tidspunktet og grundlaget for den britiske EU-exit er mere afklaret.

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af Brexit til 31. januar 2020. Det falder i god jord hos Danske Speditører, der mener, at No Deal Brexit torsdag i denne uge ville have været en katastrofe.

Henrik Beck, Politik- og kommunikationschef i Danske Speditører, mener, at der er god grund til forsigtig optimisme:

- Det britiske parlament har i princippet godkendt den skilsmisseaftale, som den britiske premierminister Boris Johnson har forhandlet på plads med EU. Nu mangler blot det britiske parlaments grundige gennemgang af følgelovgivningen. Det er der nu udsigt kan ske sted inden den nye skæringsdato 31. januar næste år – uanset om der bliver holdt britisk parlamentsvalg i mellemtiden. Derfor kan det godt være, at det ender med en velordnet britisk EU-exit med en skilsmisseaftale. Med denne aftale følger også en overgangsordning frem til udgangen af december 2020, hvor Storbritannien bevarer sin tilknytning til det indre marked og EU-Toldunionen. Så kan vi få nogenlunde god tid til at forberede os på den fremtidige samhandel med et Storbritannien, der står uden for EU, siger Henrik Beck.

Danske Speditører vil følge udviklingen meget tæt de nærmeste uger.

- Når vi kender resultatet af det britiske parlaments grundige gennemgang af Brexit-lovgivningen, får vi et mere sikkert overblik over, hvad der kommer til at ske. Og hvornår det kommer til at ske. Så vil samtlige medlemsvirksomheder under Danske Speditører og alle, der deltog i sidste uges store Toldkonference, blive indbudt til informations- og netværksmøder om Brexit.  Her vil der blive sat fokus på alle relevante aspekter af Brexit inden for told, logistik, køretilladelser, dyrlægekontroller og en masse andet, fortæller Henrik Beck, der træffes på hbe@dasp.dk 

Mere fra...

28.09.2020Danske Speditører

Sponseret

Transport-udspil er dyrere – ikke grønnere

15.05.2020Danske Speditører

Sponseret

Danske Speditører opfordrer til nyt syn på 25 timers-reglen

19.03.2020Danske Speditører

Sponseret

Anbefalinger om at undgå smitte ved modtagelse og afsendelse af gods

27.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

12.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Speditørerne: Godt at EU-Vejpakken er kommet i hus

09.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Virksomheder bliver inddraget i systemudvikling og test