Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Som Brexit-forløbet har udviklet sig, har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af Brexit-konsekvenserne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstå efter Brexit.

Som Danske Speditører tidligere har gjort opmærksom på, bliver meget anderledes, når man efter Brexit skal handle med Storbritannien, eller hvis man har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår.

Det vigtigste råd, Danske Speditører kan give i forbindelse med Brexit, er at gennemgå og tilpasse virksomhedens samarbejdsaftaler.

- Det er værd at overveje, om der er behov for forbehold for den usikkerhed om transporttider, der kan opstå, når Storbritannien forlader EU. Det vil kunne dreje sig om forsinkelser, der eksempelvis skyldes de nye toldprocedurer, der skal følges, når Storbritannien bliver et tredjeland, og når der derfor skal fortoldes som til og fra et hvilket som helst andet tredjeland. Det samme vil kunne ske som følge af fødevarekontrol/dyrlægekontrol, fortæller advokat Rasmus Køie fra Speditørernes Retsværn.

Alt dette og meget mere bliver der sat fokus på til Transportjuridisk Mødedag 26. september. Mere information om programmet fås her, hvor du også kan tilmelde dig.

Også et andet af efterårets store arrangementer i Danske Speditører har fået tilført et ekstra element af aktualitet. Det drejer sig om den stort anlagte Toldkonference i Herning torsdag den 24. oktober 2019, hvor reglerne om toldskyld i EU-Toldkodeksen bliver belyst med eksempler fra de seneste års retspraksis. Det har betydning for virksomheder, der udfærdiger toldangivelser og angivelser til midlertidig opbevaring.

Mere information om programmet for Toldkonferencen kan du få her, hvor du også kan tilmelde dig.

Mere fra...

28.09.2020Danske Speditører

Sponseret

Transport-udspil er dyrere – ikke grønnere

15.05.2020Danske Speditører

Sponseret

Danske Speditører opfordrer til nyt syn på 25 timers-reglen

19.03.2020Danske Speditører

Sponseret

Anbefalinger om at undgå smitte ved modtagelse og afsendelse af gods

27.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

12.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Speditørerne: Godt at EU-Vejpakken er kommet i hus

09.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Virksomheder bliver inddraget i systemudvikling og test