Danskere med i international bæredygtighedsprogram

De to danske start-ups, Responsibly og Openframe, er blandt de de fem virksomheder i efterårsudgaven af Lighthouse MASSIV, Mastercard’s impact tech-partnerprogram, der hjælper start-ups med fokus på bæredygtighed og social impact med at udvikle og skalere gennem partnerskaber.

De to danske start-ups, Responsibly og Openframe, er blandt de de fem virksomheder i efterårsudgaven af Lighthouse MASSIV, Mastercard’s impact tech-partnerprogram. Foto: Lighthouse MASSIV. .

12.09.2023

SCM.dk

Lighthouse MASSIV er dedikeret til at hjælpe en milliard mennesker med at leve et mere velstående og sikkert liv inden 2025. I modsætning til traditionelle acceleratorprogrammer er Mastercard Lighthouse MASSIV gratis og fokuseret på primært at hjælpe teknologivirksomheder med at leve op til FN's verdensmål for bæredygtig udvikling gennem partnerskaber.

Ved at forbinde nordiske og baltiske startups med stort potentiale med store organisationer sigter programmet mod at hjælpe innovatører inden for bæredygtighed med at blive globale. Mastercard Lighthouse MASSIV er et konkurrencepræget acceleratorprogram for start-ups, og efterårsudgaven 2023 er den mest omfattende klasse i programmets historie. Ud over danske Responsibly og Openframe deltager start-ups fra Norge, Finland og Estland i programmet.

Openframe er et effektivt styringsværktøj til byggeri og bygninger allerede i brug. Openframe gør bæredygtighedskrav operationelle, strømliner processen og reducerer manuelle opgaver. Med Openframes digitale platform frigøres ressourcer til at skabe mere bæredygtige bygninger inden for ejendomsbranchen, samtidig med at mål opnås, øges synligheden af opgaver og ansvarsområder, og alle interessenter kan konstant overvåge den igangværende fremgang.

"Hos Openframe er vi stærkt optagede af bæredygtighed og tror fast på, at vores digitale platform vil bidrage til at gøre bæredygtighed til mainstream inden for byggebranchen. Et stort antal fagfolk inden for den danske bygge- og ejendomsbranche anvender allerede vores platform, og vi er nu i gang med at udvide til nye markeder uden for Danmark. Vi søger aktivt samarbejde og sparring for at lette vores udvidelse i Norden, med særlig interesse i at danne partnerskaber med større eller mellemstore ejendomsejere eller konsulentfirmaer. Vi er glade for at være en del af Mastercard Lighthouse-programmet og er overbeviste om, at vi sammen vil have en vidtrækkende indflydelse på global bæredygtighed", siger Jesper Ring, CEO hos Openframe

Responsibly hjælper virksomheder med at styre og forbedre bæredygtigheden i deres forsyningskæder. Med sin AI-aktiverede bæredygtigheds-due diligence-motor indsamler Responsibly data fra leverandører på en holistisk måde, der omfatter sociale og miljømæssige faktorer. Det gør det lettere for købere at analysere risici, identificere datalæk, udvikle leverandører og sikre overholdelse af den seneste bæredygtighedslovgivning.

"Vores mission hos Responsibly er at gøre hvert køb i verden ansvarligt - når indkøbere engagerer deres leverandører i bæredygtighed, har leverandøren en reel motivation til at forbedre deres praksis. For at nå vores mission skal vi indgå bredt samarbejde for at sikre, at alle aktører har de rette ESG-data til at træffe informerede beslutninger, og vi er begejstrede over at være en del af Mastercard Lighthouse-programmet for at fremskynde disse samarbejder", siger Thomas Andersson, Stifter og CEO hos Responsibly.

Sidste efterårs vinder af MASSIV var danske EcoTree, der tilbyder enkle og økonomisk bæredygtige muligheder for at købe ejerskab af et træ eller af skovområder.

Deltagerne i efterårsudgaven af Lighthouse MASSIV er alle virksomheder, der er blevet valgt på baggrund af deres ønske, evne og potentiale til at skabe bæredygtige samarbejder i stor skala. Det er Mastercards mål at hjælpe dem med at opnå deres vision om at gøre verden til et bedre sted.

"I løbet af årene har Mastercard Lighthouse MASSIV haft virksomheder som Molecular Attraction, der bekæmper vektorbårne sygdomme som malaria, TrusTrace, en platform for sporbarhed og gennemsigtighed i forsyningskæden; og SPENN, et firma der giver folk i udviklingslande mulighed for at låne, bruge og spare penge uden omkostninger. Det er virkelig inspirerende at se de forskellige impact tech-løsninger, som virksomheder kommer med i Lighthouse MASSIV-programmet, og det er en ære at hjælpe de fem udvalgte virksomheder fra efterårsklassen 2023 med at finde partnerskaber, der kan skalere deres forretning", siger Jasmin Elmi, Programchef for Lighthouse MASSIV, Mastercard Nordics og Baltics.

"Vi er godt i gang med vores vision om at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere velstående og sikre liv inden 2025. Dette efterår har vi udvalgt fem kvalificerede virksomheder, der er i front inden for bæredygtighed og social impact og påvirker både mennesker og jorden. Mastercard kan hjælpe impact tech-startups med at opbygge et netværk til at vokse ud over deres markeder, og støtter virksomhederne i at realisere deres indvirkning hurtigere gennem partnerskaber", siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement, Mastercard Nordics og Baltics.

Læs også: Danmark er bagud i det cirkulære regnskab

Mastercard annoncerede også deltagere i sit søsterprogram Lighthouse FINITIV, der er målrettet fintech-virksomheder. Efterårets udgave har 15 deltagere fra Sverige, Litauen og Finland.
Deltagerne i Mastercard Ligthouse MASSIV acceleratorprogrammet modtager løbende feedback og støtte fra UNDP, Swedbank, Danske Bank, Synch samt fra et advisory board bestående af medlemmer med imponerende baggrunde, for eksempel fra investeringsfirmaer som VNTRS, First Fellow Partners og SKARP. Medlemmerne repræsenterer desuden bæredygtighedseksperter, investorer, direktører, der hver især har store globale netværk.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.07.2024SCM.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

24.07.2024SCM.dk

Beskæftigelsen blandt ældre er steget markant det seneste årti

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Logistikvirksomhed får global anerkendelse for bæredygtighedsindsats

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup