Dantra Group får ny CEO

For første gang i over 100 år er efternavnet på tanktransportøren Dantras CEO ikke længere Jensen. Med Kenneth Jensens tilbagetræden forfremmes den nu tidligere COO Marc Ahrenfeldt Jeel til ny CEO.

Marc Ahrenfeldt Jeel (TH), CEO, og Lone Kjær, CFO, er Dantras nye lederduo efter tidligere CEO, Kenneth Jensen (TV), er trådt tilbage. Foto: Dantra Group..

07.10.2022

SCM.dk

Efter 102 år og fire generationer med familien Jensen bag rattet hos specialtanktransportøren Dantra Group skal den Hjøllundgensiske virksomhed nu for første gang have en CEO udenfor familien. Det sker, når nu tidligere COO Marc Ahrenfeldt Jeel overtager CEO-rollen efter Kenneth Jensen, som har valgt at træde tilbage.
Kenneth Jensen vil dog stadig være tilknyttet Dantra Group i en mindre rolle som vognmand og varetage enkelte opgaver, herunder indkøb og salg af materiel. Han vil ligeledes indtræde i selskabets professionelle bestyrelse efter overdragelsen. Der vil ikke blive ændret på ejerforholdet i Dantra Group. Overdragelsen vil starte op pr 1. oktober 2022 og ske glidende over de næste tre til seks måneder.

Fra trekløver til duo
Kenneth Jensen og Marc Ahrenfeldt Jeel har over mange år arbejdet tæt sammen i Dantra Group. I de senere år har de været en del af et ledelsesmæssigt trekløver, som også inkluderer CFO, Lone Kjær. Mens Kenneth Jensen primært har arbejdet med virksomhedens strategi og overordnet ledelse, haft fokus på storkunder og ageret som virksomhedens ansigt udadtil, har Marc Ahrenfeldt Jeel og Lone Kjær i tæt parløb været de primære drivkræfter i driften. Så selvom der kommer et nyt navn på CEO-døren, ændres arbejdsgangen på Dantras direktionsgang ikke væsentligt.

Marc Ahrenfeldt Jeels vej til toppen af rangstigen har været undervejs i noget tid og er ifølge Kenneth Jensen et helt naturligt next step for Marcs snart 12-årige karriere i Dantra Group.

”Marc og Lone har effektivt drevet virksomheden i tæt samarbejde i flere år, og selvom de to ikke har samme efternavn som jeg, er jeg fuldstændig tryg ved at overlade ledelsen og den fortsatte udvikling af Dantra Group til dem. Udover de begge er meget dygtige, tænker de begge ligesom familien og forstår, hvad netop dét betyder for både virksomheden og for mig”, fortæller Kenneth Jensen.

Vækst og familieværdier
Skiftet sker på baggrund af Kenneth Jensens eget ønske og med virksomhedens fortsatte vækst for øje.

”Jeg har tidligere været inde over alle beslutninger i virksomheden, men det er nu på tide for mig at træde tilbage og hellige mig bestyrelsesarbejde og andre ting i mit liv, som der ikke har været tid til i mange år. Samtidig har vi udviklet en mangeårig strategi for Dantra Group, hvor jeg føler det giver bedst mening, at Marc og Lone alene skal drive Dantra fremadrettet, og fortsætte vores udvikling og vækst, uden at jeg skal være inde over det hele og ende som flaskehalsen”, siger Kenneth Jensen.

Marc Ahrenfeldt Jeel har gennem sine mange år i Dantra Group været både head of transport og logistic director, inden han blev COO, og han er nu parat til at få den hidtil største titel på sit CV.

”Det er et kæmpe skulderklap og en tillidserklæring uden lige, at jeg nu skal være CEO for den virksomhed, der har været en så vigtig del af mit arbejdsliv i så mange år. Det er med stor ærefrygt og taknemmelighed, at jeg går ind til opgaven. Jeg ser frem til at videreføre de stærke familieværdier, vi er kendt for i Dantra, samt ikke mindst at fortsætte den positive udvikling af Dantra Group”, siger Marc Ahrenfeldt Jeel.

Lone Kjær blev ansat som CFO i Dantra i 2017 og har været med i ledelsen af Dantra Group lige siden. Hun fremhæver ligeledes virksomhedens familieværdier som helt afgørende for duoens måde at drive forretning på.

”Jeg ser frem til fortsat at være en del af den vækstrejse, Dantra Group er på samt til at arbejde målrettet på Dantra`s mål. Jeg er sikker på, at de værdier familien Jensen står for, og som jeg helhjertet støtter op om, er altafgørende for den videre rejse. Vi har dygtige og kompetente medarbejdere og en god arbejdsplads, hvor vi behandler hinanden med gensidig respekt og ordentlighed. Sådan har det altid været i Dantra, og sådan skal det fortsætte med at være”, siger Lone Kjær.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup