Descartes platform effektiviserer Axfoodkoncernens transporter – ved at optimere og overvåge alle indgående og udgående vareflow.

Nu er der fuld gang i implementeringen af Descartes platform for Transportation Management (TMS) hos dagligvarekoncernen Axfood. Implementeringen af den nye platform betyder bedre optimering af alle indgående og udgående vareflow i koncernen.

Axfoods indkøb og logistikselskaber, Dagab, har ansvaret for alle koncernens transporter og er dermed primær modtager af Descartes platform. Løsningen skal anvendes til levering fra leverandører, levering til Axfoods egne butikker og grossistkunder, samt hjemmelevering.

Senior Account Executive hos Descartes, Dan Hellström:

”I et enkelt system vil Axfood kunne træffe optimale valg mellem egne/indlejede køretøjer og eksterne transportaktører, optimere ruter for forkortelse af kørestrækninger og automatisk vælge transportvirksomheder baseret på omkostninger og servicegrad. Desuden udfører og overvåger det operationelt transporter til slutdestination, adviserer kunder om kommende levering og udfører elektronisk leveringsbekræftelse via en mobilapp”.

Transportchef hos Dagab, Helena Blom, kommenterer selv valget af Descartes således:

”For os var det vigtigt at finde en partner, der kunne løse alle de forskellige strømme i en enkelt platform. – Et system der føltes moderne til det moderne logistikcenter, vi bygger. Descartes var i stand til at levere det. Desuden vil platformen være en vigtig brik i puslespillet, for at vi kan klare vores bæredygtighedsambitioner. Med bedre udnyttelse af køretøjer og optimerede ruter, dvs. bedre opfyldningsgrad og færre kørte km totalt, giver det et positivt resultat på virksomhedens omkostninger og ikke mindst miljøpåvirkning”.

Efter det første pilotprojekt i Göteborg i efteråret 2020 er vi nu i gang med en intensiv udrulning af transportstyringsløsningen til Axfoods øvrige regioner, og målet er at være færdige, når Dagabs nye logistikcenter i Bålsta tages i drift.

Mere fra...

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

07.05.2024Descartes

Sponseret

Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

10.01.2024Descartes

Sponseret

Fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024

17.10.2023Descartes

Sponseret

Six ways to improve food & beverage distribution to hospitality outlets