DHL ruller 1000 nye robotter ud i globalt samarbejde
Partnerskab med Boston Dynamics skal styrke automatiseringen og skabe nye løsninger på tværs af DHL’s forretningsområder.
Robotten Stretch er specialdesignet til at håndtere kasser og blev oprindeligt testet i DHL’s containerlosning. Nu skal den udbredes globalt – og med nye anvendelsesmuligheder i sigte. Foto: DHL
DHL Group har indgået en ny, strategisk aftale med robotvirksomheden Boston Dynamics om at udrulle over 1.000 ekstra enheder af robotten Stretch. Den avancerede robot er specialdesignet til at håndtere kasser og blev oprindeligt testet i DHL’s containerlosning. Nu skal den udbredes globalt – og med nye anvendelsesmuligheder i sigte.
Aftalen markerer en vigtig milepæl i samarbejdet mellem de to virksomheder, som begyndte i 2018. Indtil nu har Stretch allerede leveret imponerende resultater blandt andet med en losningskapacitet på op til 700 kasser i timen. Samtidig har robotten bidraget til bedre arbejdsvilkår ved at overtage fysisk krævende opgaver i kolde og varme trailere.
Med det nye partnerskab skruer DHL op for ambitionerne og vil fremover tage en mere aktiv rolle i udviklingen af robotteknologi – ikke kun som kunde, men som medudvikler. Det sker som led i logistikgigantens strategi om at accelerere automatisering og digitalisering på tværs af alle forretningsenheder.
”Vi er midt i et afgørende skifte, hvor automatisering ikke bare optimerer processer, men fundamentalt ændrer måden, vi driver logistik på. Gennem dette udvidede partnerskab får vi mulighed for at forme fremtidens løsninger sammen med verdens førende robotudviklere, hvilket er helt afgørende for at møde de komplekse udfordringer, vi står over for”, lyder det fra Sally Miller, global CIO hos DHL Supply Chain.
DHL Group har allerede investeret over 1 milliard euro i automatisering alene i deres kontraktlogistikdivision over de seneste tre år. I dag benytter virksomheden mere end 7.500 robotter, 200.000 smarte håndholdte enheder og næsten 800.000 IoT-sensorer i deres globale netværk. Over 90 procent af DHL’s lagre er nu udstyret med mindst én automatiserings- eller digitaliseringsløsning.
Formålet er ikke blot effektivisering, men også at forbedre medarbejdernes arbejdsmiljø og øge værdien for kunderne.
Et centralt element i DHL’s strategi er at bringe innovationer videre på tværs af hele koncernen. Løsninger, der viser sig succesfulde i én del af forretningen – som for eksempel robotlosning i Nordamerika – vurderes løbende med henblik på skalering til andre områder og regioner.
Læs også: Blue Water tredobler lagerkapacitet i Singapore
DHL satser desuden på at styrke partnerskaber med teknologivirksomheder gennem fælles testmiljøer og co-development-modeller. Frem for udelukkende at købe færdigudviklede teknologier ønsker DHL at være medskaber af nye løsninger.
Det er en samarbejdsmodel, hvor DHL stiller logistiske miljøer til rådighed som testbænke, mens teknologipartnerne leverer innovationen. Sammen skaber de skræddersyede teknologier, der passer til virkelighedens behov.
Boston Dynamics ser også store perspektiver i samarbejdet.
”Stretch har vist sig som en effektiv og praktisk løsning til lagerdrift, og næste skridt er at udvide dens funktionalitet, især inden for plukning – en af de mest arbejdskrævende opgaver i DHL’s logistik”, lyder det fra Robert Playter, CEO i Boston Dynamics.
Kilde: DHL Group
/ PiB