E-handel er accelereret i 2020 – det kræver god teknologi

Tal fra Danmarks Statistik viser en vækst i e-handelen på 5 procentpoint sammenlignet med 2019. Det er den største stigning i syv år. Selvom årets julehandel er sværere at forudse end normalt, er det muligt, at den også vil stige.

For forhandlere og leverandører betyder en accelereret e-handel et øget pres og større krav til hurtige, effektive og træfsikre leverancer. Chaufførerne vil sandsynligvis slå rekorder i antallet af udkørsler. Foto: Descartes..

17.12.2020

SCM.dk

E-handelen er vokset i flere år i Danmark, men i 2020 er væksten accelereret. 85 procent af den danske befolkning i alderen 16–89 år har ifølge tal fra Danmarks Statistik handlet online inden for de seneste tolv måneder. Stigningen er den største i syv år. Postnord i Danmark kunne for nylig rapportere, at de i løbet af årets Black Week har håndteret 38 % flere pakker sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket også viser en tydelig tendens inden for e-handel.

For forhandlere og leverandører betyder denne udvikling i en tid med julehandel et øget pres og større krav til hurtige, effektive og træfsikre leverancer. Lars Persson, salgschef, Descartes i Sverige, siger:

”Vi forventer, at den danske e-handel vil stå meget stærkt i årets julehandel, hvilket betyder, at forhandlerne skal sikre sig, at de kan håndtere den øgede efterspørgsel, og at kunderne får deres pakker til rette tid og på rette sted. Forhandlerne skal nu afstemme deres systemer og processer bag leverancerne, så de bliver så effektive og stabile som muligt. De skal også sørge for, at chaufførerne har den støtte, de behøver, da de sandsynligvis vil slå rekorder i antallet af udkørsler”.

- PBH

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle