E-handelsvirksomheder opkøber producenter af materialehåndtering

Tendensen inden for e-handel går mod samme-dags-levering eller levering inden for få timer i de store byer. Analysehus forventer derfor en opkøbsbølge inden for materialehåndtering og logistik i 2013, og førende logistikprofessor undrer sig.

18.02.2013

SCM.dk

Amazon-CEO Jeff Bezos opkøbte i 2011 Kiva Systems, som producerer robotter til materialehåndtering. Andre e-handelskæmper følger nu efter med lignende opkøb. Foto: Amazon..

eBay, Amazon, RedPrairie og Google har allerede gjort det. Og analysehuset Transport Intelligence forventer, at mange andre af de store e-handelsaktører følger efter og køber sig til flere muskler og kompetencer inden for logistik og materialehåndtering. Motivet er at være i stand til at tilbyde en bredere vifte af services til kunderne ud fra den logik, at leveringstid og –kvalitet samt logistikomkostninger spiller en hovedrolle i konkurrencen.

Det seneste eksempel er Ingram Micro, som har opkøbt virksomheden Brightpoint, der producerer trådløst udstyr til supply chain formål. Opkøbet skal styrke Ingram Micros globale e-commerce forsyningskæde. Brightpoint råder i dag over 2 millioner m2 lagerareal.

Samme-dags-levering
”En af de tydeligste tendenser sidste år har været detailvirksomheders ambition om at komme tættere på deres kunder. Det ser man for eksempel med Amazons ændrede distributionsstrategi. E-handelsvirksomhederne går efter at levere så tæt på øjeblikkelig opfyldelse af kundernes ønsker som muligt, og det betyder, at samme-dags-levering breder sig”, fortæller Cathy Roberson fra Transport Intelligence til mediet Supply Chain Brain. Hun tilføjer:

”De store e-handelsvirksomheder er sultne efter at købe sig til muskler og kompetencer inden for varelevering til online kunderne, og det kan betyde flere opkøb af mindre og mellemstore logistikaktører samt mere specialiserede aktører, der kan løfte e-handelsvirksomhedernes leveringsevne i de mere tæt befolkede områder af USA”.

<p>”De store e-handelsvirksomheder er sultne efter at købe sig til muskler og kompetencer inden for varelevering til online kunderne”.</p>

Cathy Roberson, Transport Intelligence

Amazon køber lagerrobotter
Nummer to på Gartners liste Supply Chain Top25 2012 var Amazon. Amazon opkøbte i 2011 Kiva Systems, som producerer små, fleksible og innovative robotter til transport af varer på lageret. Prisen var 775 millioner US dollars, og opkøbet kommer bag på den anerkendte hollandske forsker inden for logistik og materialehåndtering professor René de Koster, Erasmus University.

Professor undrer sig
”Hvad får Amazon ud af at købe en materialehåndteringsproducent?”, spørger René de Koster i en blog. Ved første øjekast ligner opkøbet en slags vertikal integration, hvor en detaillist køber en af sine leverandører af kerneudstyr til materialehåndtering på Amazons mange og kæmpestore distributionscentre. Men det er ifølge René de Koster ikke tilfældet. Amazon anvender mange forskellige plukketeknikker, og Kiva Systems’ teknologi fylder meget lidt:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at Amazon vil satse på kun at anvende Kivas teknologi på alle sine lagre, og jeg har derfor svært ved at forstå idéen i Amazons opkøb. Det minder mig om Siemens’ opkøb af Dematic for nogle år siden, eller 3Ms opkøb af HighJump. Begge opkøb var opkøb af virksomheder uden for købervirksomhedens kerneforretning, og begge opkøbte virksomheder er siden hen blevet solgt videre. Det bliver interessant at se, hvad der sker med Kiva Systems”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup