Effektiv lagerstyring baner vejen for fremtidens e-handel

Forbrugernes krav til hurtigere leverance er tiltagende og forventningerne til online handel ændrer sig fra dag-til-dag, i takt med den optimering og effektivisering der sker ude hos de danske og internationale netbutikker.

Tænk at kunne stå med et produkt i hånden, få timer efter du trykkede på købsknappen. Dette scenarie er ikke længere utopi, men et grundlæggende konkurrenceparametre i fremtidens e-handel. Af Sisse Melsen.

Vi kan ikke forudse fremtiden eller hvad der gør sig gældende i et e-handels regi om nogle år, men hvis vi kigger ind i krystalkuglen er der en ting, vi med sikkerhed tør sige, og det er at e-handlen og logistikbranchen vil vokse markant over de næste mange år. Forbrugernes krav til hurtigere leverance er tiltagende og forventningerne til online handel ændrer sig fra dag-til-dag, i takt med den optimering og effektivisering der sker ude hos de danske og internationale netbutikker.

Konkurrencen er benhård og vi ser allerede at udskilningsforløbet er begyndt, hvor store som små e-handels virksomheder må indse, at innovation i logistik og levering vil definere fremtidens vindere.

Læs også: e-handel og logistik går hånd i hånd, Apport Systems lancerer nyt produkt.

Fremtidens e-handel er ikke kun skønlæsning og positive scenarier

Førhen blev logistik set som et nødvendigt onde, ikke som et muligt konkurrenceparameter, men sådan er det ikke længere. Logistik baner vejen for overlevelse på et attraktivt marked, specielt i den vestlige del af verdenen. Efter BRIC lande som Kina kom på banen, kan vi ikke længere konkurrere på pris, produkter eller kvalitet – men hvad kan vi så leve af?

Danske netbutikker er i den grad mærket af den konkurrence der kommer udefra, ifølge DIBS nyligste analyse, har 48 procent af danske onlinekunder handlet i en udenlandsk webshop inden for det seneste halve år. Den hyppigste årsag er pris efterfulgt af, at varen eller tjenesten ikke er tilgængelig i danske butikker. Dette rejser det samme spørgsmål som før, hvad skal vi så leve af? – Lageroptimering er et kerneparameter, hvor du konkurrerer mod både dig selv og udlandet.

Irma.dk er Coops store satsning på e-handel med dagligvarer, og den kraftige vækst er blevet mulig, fordi Irma.dk over de seneste år har optimeret konceptet for deres online supermarked markant. Irmas lagerstyring er baseret på WMS-software fra Apport Systems.

Læs mere på: http://shopsonline.dk/effektiv-lagerstyring-baner-vejen-fremtidens-e-handel/

Mere fra...

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

31.01.2024Apport Systems A/S

Sponseret

P/H Poul Hansen får Apport Systems Enterprise lagerstyring.

30.01.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Matas' vej til effektiv lagerstyring

19.12.2023Apport Systems A/S

Sponseret

Verdensmarked spilleren FlowCon International får Apport WMS.

DRINX vælger Apport WMS

30.06.2023Apport Systems A/S

Sponseret

Wexøe A/S har valgt Apport WMS, og vi kunne ikke være gladere.

12.05.2023Apport Systems A/S

Sponseret