Eksporten til Brasilien stiger kraftigt

Danske virksomheder med vækstambitioner kan med fordel rette sigtet mod de brasilianske forbrugere, viser tal fra både Danmarks Statistik og kurerfirmaet DHL Express.

Ifølge DHL er det især danske detailvarer, der sælger godt i Brasilien. Foto: Photos.com. .

21.02.2013

SCM.dk

De omkring 200 millioner brasilianere har tilsyneladende fået godt gang i økonomien, viser nye tal. Således udgjorde den danske eksport ifølge Danmarks Statistik omkring 2,1 milliarder kroner i 2009. Det tal voksede i 2011 til 4,6 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på hele 119 procent.

“Vi var godt kørende op gennem 00‘erne, indtil finanskrisen i 2008 og 2009 trak næsten 25 procent af vores forsendelser til Brasilien. Det er vi heldigvis forbi, og siden 2011 har vi haft en meget pæn vækst i antallet af forsendelser til landet. Når vi taler med vores kunder, er det tydeligt, at de tror rigtig meget på dette marked”, siger administrerende direktør Claus Lassen fra DHL Express i en pressemeddelelse.

Målt på forsendelser hentede DHL selv en fremgang i samme periode på 21 procent. I 2009 sendte kurervirksomheden 3.195 forsendelser til landet. I 2011 var antallet øget til 3.863.

“I 2012 var antallet af forsendelser til Brasilien endnu højere, og det understreger den vækst, som vi oplever på dette marked. Der er intet, der tyder på, at vi ikke også i 2013 vil opleve en fortsat vækst”, siger Claus Lassen.

Ifølge DHL er det især danske detailvarer, der sælger godt i Brasilien. Det er for eksempel modevarer, luksusprodukter til hjemmet samt fødevarer.

Læs også: BRIK-lande får konkurrence fra nye spillere

Dårlige veje
Infrastrukturen i Brasilien giver dog visse udfordringer. Tognettet er gammelt, og vejene er ofte i dårlig stand. Lufthavne og havne er nedslidte og trænger til at blive moderniseret og bygget større. Den brasilianske regering har derfor annonceret en ambitiøs plan om øget privatisering af vej- og tognettet til et samlet beløb af 66 milliarder dollars (133 milliarder reais).

Mere end halvdelen af investeringen skal ske inden for fem år, resten over de kommende 25 år. Regeringen vil desuden i nærmeste fremtid fremlægge en plan for forbedring af havne og lufthavne.

“Nogle områder er svære at komme til, og vejene er simpelthen ikke gode nok. Der bliver vi i stedet nødt til at flyve ind, men fordi vi længe har været i Brasilien, kommer det ikke længere bag på os. Vores kurerer ved, hvordan de skal komme rundt, så vores kunder ikke mærker forsinkelser,” siger danske Joakim Thrane, der er Country Manager for DHL Express i Brasilien.

Læs også: Harley-Davidson og Penske går sammen i Brasilien

Importen halter
Hvor sambarytmerne virker tillokkende for de fleste danskere, så tyder noget på, at brasilianske produkter har sværere ved at fange an i Danmark.

Importtallene fra Danmarks Statistik viser, at importen fra Brasilien i 2009 var opgjort til en værdi af mere end 1,7 milliarder kroner. I 2010 steg værdi af importen til 2,6 milliarder kroner, men faldt brat i 2011, hvor den endte på 1,5 milliarder kroner. Importen er altså generelt faldende.

Ifølge DHL er det især forskellige brasilianske industrivarer og produktionsudstyr, der importeres til Danmark.  

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup