Elektrisk lastbil vinder stor pris

Volvo Trucks har vundet den europæiske lastbilbranches mest prestigefyldte pris for sin Volvo FH Electric. Det er første gang nogensinde, at en elektrisk lastbil vinder prisen.

Volvos tunge elektriske lastbil, Volvo FH Electric, er blevet valgt som ”International Truck of the Year 2024”.. Foto: Volvo Trucks

30.11.2023

SCM.dk

Volvos tunge elektriske lastbil, Volvo FH Electric, er blevet valgt som ”International Truck of the Year 2024”. I sin begrundelse for kåringen roste juryen den elektriske lastbils ydeevne, trinløse acceleration, lave støjniveau og vibrationsfri kørsel.

“Med introduktionen af FH Electric har Volvo Trucks leveret en avanceret batterielektrisk lastbil, der indgår i et stort udvalg af elektriske køretøjer til en bred vifte af transportopgaver. Den er et bevis på, at energiomstillingen tager til i styrke selv i dagens udfordrende konkurrencesituation”, udtalte Gianenrico Griffini, formand for juryen bag kåringen af “International Truck of the Year”.

Roger Alm, præsident for Volvo Trucks, modtog den prestigefyldte pris til Solutrans transportudstilling i Lyon i Frankrig. 

“Jeg er meget stolt over, at vores Volvo FH Electric har vundet denne højt respekterede pris. For første gang i historien har transportbranchen valgt en elektrisk lastbil som “International Truck of the Year”. Den repræsenterer en ny æra inden for lastbiltransport, og at vinde denne pris viser tydeligt, at skiftet til nul-emissionstransport sker her og nu”, kommenterede Roger Alm.

“Jeg vil oprigtigt takke alle, der har bidraget til denne succes. Den er baseret på et godt teamwork blandt vores kolleger i Volvo-koncernen og tætte samarbejde med vores værdsatte kunder, partnere og leverandører”, fastslog Roger Alm.

Det er fjerde gang, at Volvos ikoniske FH-model er blevet kåret som ”International Truck of the Year”. Volvo FH er en af branchens mest succesrige lastbiler nogensinde med næsten 1,4 millioner solgte enheder over hele verden. Volvo FH Electric kan køre med vogntogsvægte på op til 44 tons. Produktionen startede i 2022 på Volvos fabrik i Göteborg i Sverige, og produktionen på fabrikken i Gent i Belgien begyndte i 2023. 

Læs også: Fuldelektriske mellemtunge lastbiler til CO2-fri bykørsel

Volvo Trucks var den første globale lastbilproducent, der startede serieproduktion af batterielektriske lastbiler. Det skete allerede i 2019, og i dag tilbyder Volvo Trucks et bredt udvalg af elektriske lastbiler med i alt seks forskellige modeller, der er udviklet til at håndtere en lang række forskellige transportopgaver. Volvo Trucks er førende på markedet for tunge elektriske lastbiler i Europa med en markedsandel på 49 procent.

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

21.02.2024SCM.dk

EU sender krigsskibe til Det Røde Hav

21.02.2024SCM.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup