Europæisk transportindustri ser lille fremgang i fragtkapacitet

Selvom den europæiske vejtransport blev kastet ud i kaoslignende tendenser i coronakrisens indledende faser, viser ny data fra årets første kvartal, at driften blev nogenlunde vedligeholdt, mens kapaciteten nu er begyndt at stige igen.

Bilindustrien har blandt andet måtte lukke flere produktionsfaciliteter, hvilket har resulteret i lang mindre vejfragt for sektoren..

12.05.2020

SCM.dk

Coronapandemien har haft - og har stadig - klare indvirkninger i form af nedsat kapacitet og drift i den europæiske transportindustri, hvilket flere distributionsselskaber har kompenseret for ved at transportere mindre gods og derved opretholde distributionsniveauet nogenlunde.

Læs også: Coronakrisen giver verdensomspændende flaskehalse for godstransporten

Det oplyser Transport Intelligence (TI) og Upply i deres seneste rapport om sektoren. Undersøgelsen viser, at den samlede godstransport i Europa i første kvartal er faldet med 0,8 procent sammenlignet med samme periode i 2019 og 0,2 procent i forhold til hele forrige år, skriver The Loadstar.

”Produktionen i bilbranchen stod stort set stille i midten af marts måned, hvor betydelige mængder vejfragt gik tabt i sektoren. Der var desuden voldsomme spring i efterspørgslen efter transport af dagligvarer som følge af forbrugernes panikindkøb, selvom det i Frankrig, Spanien og Italien dog ser ud til, at efterspørgslen er aftaget lidt efterfølgende. Kemisk og farmaceutisk produktion har haft et vedvarende højt niveau af efterspørgsel under krisen, mens modesalget og den industrielle sektor har lidt”, oplyser TI og Upply i rapporten.

Pandemi påvirker forskelligt
Som reaktion på coronakrisen oplyser rapporten endvidere, at flere aktører i transportindustrien valgte at nedlægge aktiviteterne. En undersøgelse af den franske fragtorganisation FNTR viser blandt andet, at 86 procent af franske distributionsvirksomheder i slutningen af marts havde enten delvist eller helt lukket ned for driften.

Selvom det overordnede fald i kapacitet i Europa har medvirket til at opretholde niveauet af fragt, påpeger rapporten, at kan dette fluktuere i forhold til, hvilken sektor der er tale om.

”Som resultat af nedlukningen er efterspørgslen på vejtransport faldet klart, selvom der i den farmaceutiske industri og dagligvarebranchen har været nogle mærkbare udsving. Forsyningskæderne er blevet rystede på grund af kapacitetsnedskæringerne, mens dieselpriserne var på sit laveste i marts. Dette har ledt til øgede svingninger i priserne på vejtransport”, lyder det ifølge The Loadstar.

Lys forude
Ny data fra Shippeo, der monitorerer driften på over 3.000 fabrikker og varelagre i Europa for at kunne skabe et øjebliksbillede af forsyningskæderne, viser imidlertid fremskridt i aktivitetsniveauet i april på tværs af sektorerne i transportindustrien.

Analysen gennemgår udviklingen i bilindustrien, fødevarer og tobak, metal-, gummi-, plastik- og papirindustrien, maskineri og udstyr, byggebranchen samt detailhandel af non food-produkter.

Læs også: Fin dansk repræsentation blandt Europas supply chain-stjerner

Med undtagelse af sektoren for metal, gummi, plastik og papir, har aktivitetsraten ved udgangen af april været højere end i starten af marts måned. Bilbranchen er eksempelvis gået fra et indeks på 4 procent i marts til 11 procent den 27. april som resultat af produktion, der bliver genoptaget.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup