Førende lægemiddelgrossist strømliner driften med end-to-end supply chain optimering

Se hvilke imponerende resultater Nomeco, den foretrukne lægemiddelgrossist apotekerne, hospitalernes leverandør og lægemiddelindustriens strategiske servicepartner, opnåede med en optimering af deres end-to-end supply chain

Nomeco er den foretrukne lægemiddelgrossist for apotekerne, hospitalernes leverandør og lægemiddelindustriens strategiske servicepartner. De tilbyder leverandørstyret varelager (vendor managed inventory - VMI) for ca. 350 apoteker over hele Danmark og Færøerne via tre distributionscentre.  

Udfordringen: Nomeco havde brug for automatiseret og optimeret farmaceutisk planlægning 

Nomecos gamle indkøbs- og replenishmentsystemer var blevet vanskelige at vedligeholde og udvikle, og deres planlægningsværktøjer var ikke fuldt integrerede. Den forældede teknologi skabte unødvendige manuelle trin i hele planlægningsprocessen - især hver anden uge, når priser på receptpligtig medicin – og hermed apotekssortimenterne – opdateredes. 

Nomecos apotekskunder har stor autonomi til selv at bestemme sortiment, leveringsdage, leveringsstørrelser og andre parametre for at optimere driften af hvert enkelt apotek. De mange unikke og konstant skiftende variabler gør processen med at opdatere efterspørgselsprognoser, samt at sikre optimale lagerniveauer for lægemidler, uhyre kompleks og tidskrævende. Nomeco havde brug for en moderne løsning til at automatisere og strømline deres processer mellem distributionscentre og apoteker.  

Herudover har receptpligtig medicin generelt ustabile forsyningskæder og hyppige manko-situationer fra leverandører, hvilket betyder at Nomeco skal finde passende substituerende lægemidler for at imødekomme kundernes efterspørgsel. Disse situationer kunne Nomecos systemer ikke understøtte optimalt, hvilket resulterede i en del manuelt arbejde for at identificere de ideelle erstatninger for disse lægemidler. Denne komplekse og kritiske proces kræver en AI-drevet løsning som hurtigt kan identificere og bestille erstatninger så Nomeco kan yde bedre service til deres apotekskunder.  

Efter en omfattende leverandørudvælgelsesproces der endte i slutningen af 2019, besluttede Nomeco at RELEX’ platform var den bedste til end-to-end supply chain-integration og optimering af deres forecast-og replenishment-processer.  

Resultatet: En automatiseret end-to-end supply chain 

Implementeringen af RELEX-løsningen blev kraftigt påvirket af COVID-19 pandemien, da Nomeco måtte rette al opmærksomhed på forretningskritiske aktiviteter og styre opbygningen af nationale reserve lagre, da pandemien var på sit højeste. Siden implementeringen har Nomeco været i stand til at minimere manuelle processer markant, hvilket også har reduceret mængden af tid – herunder weekendoverarbejde – brugt på VMI-relaterede opgaver. Som følge heraf betjener Nomeco flere apoteker med færre VMI-konsulenter.  

”I RELEX har vi fundet en fremtidssikret platform, der giver os mulighed for at tilbyde markant forbedret kundeservice gennem mere nøjagtige leveringer, færre manko-situationer og større indsigt i logikken bag deres leveringer. RELEX’ system hjælper os med at yde et højere serviceniveau til vores apotekskunder på en mere effektiv måde, ”udtaler Per Hansen, Logistik Direktør hos Nomeco.  

På grund af den store fleksibilitet i parameterindstillinger, har ikke alle apoteker opnået samme resultater. I nogle tilfælde har apoteker bevidst valgt at øge lagerbeholdning en smule og samtidig reducere leverancerne. I andre tilfælde, samarbejder Nomeco med apotekerne om at optimere deres opsætning yderligere. Nomeco ser, på tværs af apotekerne som helhed, klare forbedringer i form af reducerede lagerbeholdninger og tilsvarende eller højere tilgængelighed, selv med generelt stigende apotekssalg. Endelig er deres processer vedrørende substituerende lægemidler, optimeret til at give hurtige, datadrevne erstatningsforslag ved leverandør manko-situationer, takket været RELEX’ avancerede sortimentslogik. 

”Vi har set nogle imponerende resultater med RELEX’ system hos vores VMI-apoteker, herunder højere tilgængelighed, bedre evne til at levere relevante erstatninger i tilfælde af leverandør manko-situationer og i mange tilfælde en reduktion af lagerbeholdninger,” siger Lone Andreasen, VMI Manager hos Nomeco. ”Efter vi er begyndt at bruge RELEX, har vi oplevet en vækst i vores markedsandel af servicerede apoteker, hvilket er et stærkt bevis på effekten af deres teknologi.” 

Resultater i korte træk 

  • Tilpasset end-to-end forecasting, replenishment og allokeringsplanlægning i ét system 
  • Levering af højere salgsvolumen med reducerede lagerbeholdninger med samme eller højere tilgængelighedsniveauer 

  • Forbedret identifikation af erstatninger når originale lægemidler er udsolgte, ved hjælp af sortimentslogik 

  • Reduktion af manuel apoteksplanlægning hvilket eliminerede overarbejde for VMI-planlæggerne 

  • Øgede antallet af apotekskunder med færre VMI-planlæggere 

  • Større gennemsigtighed i sortiments- og bestillingsbeslutningerne

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig 

Mere fra...

RELEX Solutions køber Optimity for at tilbyde up-stream supply chain planlægning og -optimering

08.01.2024RELEX Solutions

Sponseret

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

16.08.2023RELEX Solutions

Sponseret

Reitan Convenience Sverige udvider deres partnerskab med RELEX for at transformere kampagneplanlægning og -optimering

REMA 1000 Norge vælger RELEX Solutions til at optimere forecasting, replenishment og space i deres butikker

02.02.2023RELEX Solutions

Sponseret

12.01.2023RELEX Solutions

Sponseret

3 fundamentals to maintaining control of demand in the consumer goods supply chain

13.12.2022RELEX Solutions

Sponseret

JYSK vælger RELEX Solutions til at understøtte ambitiøse globale vækstplaner med AI-drevet demand forecasting