FedEx kapper flere bånd til Amazon

FedEx har bekræftet, at man ikke vil forny sin kontrakt med Amazon omkring leveringer på landjorden, når den udløber ved udgangen af august. Dermed er de to giganter gået fra samarbejdspartnere til konkurrenter på et par måneder.

Ved udgangen af august er det slut med Amazon-pakker i FedEx' lastbiler i USA, når den nuværende aftale mellem de to parter udløber. Foto: FedEx.

08.08.2019

SCM.dk

Nu har de to parter så taget et skridt mere væk fra hinanden, efter at FedEx i går, onsdag d. 7. august, over for Bloomberg bekræftede, at selskabet ikke vil forlænge sin aftale om vejgodstransport (ground-delivery) med Amazon, når den udløber ved udgangen af denne måned.

”Denne ændring hænger sammen med vores strategi om at fokusere på det brede e-handelsmarked, som de seneste udmeldinger relateret til vores Ground-netværk har positioneret os ekstraordinært godt til at gøre”, lyder det i en meddelelse fra FedEx, ifølge CNBC.

Dermed reducerer FedEx sin afhængighed af Amazon i takt med at netgiganten udbygger sit eget distributionsnetværk med flere fulfillmentcentre, fragtfly og teknologiske tiltag, der skal sikre endnu kortere leveringstider.

Fra Amazons side fremhæver man, at ’hele tiden innoverer for at forbedre fragtoplevelsen, og somme tider er det ensbetydende med at revurdere vores leveringsforhold’, som det hedder i en mail til Bloomberg.

Større udfordring for FedEx
Selvom aftalen med Amazon kun udgjorde 1,3 procent af FedEx’ omsætning i 2018, så er bruddet mellem de to parter mere negativt for sidstnævnte, mener logistikkonsulenten Satish Jindel ifølge Bloomberg, selvom flere eksperter dog peger på, at marginerne ikke var specielt gunstige for FedEx.

For mens Amazon stadig kan bruge det amerikanske postvæsen, USPS, som selskabet har en god aftale med, så skal FedEx ud og erstatte den tabte volumen via aftaler med traditionelle forhandlere som Walmart, påpeger han.

Og fra Amazons side tager man da også udviklingen ganske afslappet: ”Intet andet end respekt for FedEx, men de var en lille del af vores forretning og omvendt, vi ønsker dem kun det bedste”, skriver selskabets senior vice president of worldwide operations, Dave Clark, i et tweet.

Med sin fortsatte opgradering på distributionsfronten bliver Amazon nu i endnu højere grad en modstander i stedet for en medspiller til FedEx og andre aktører som UPS (som dog også samarbejder med Amazon og formentlig vil overtage noget volumen fra FedEx) og lignende.

Læs også: UPS skruer op for servicen med nyt dronefirma

”Hvad der før var en frenemy (blanding af ven og fjende, red.), har de nu indset er deres konkurrent”, mener partner i Gullane Capital, Trip Miller, ifølge Reuters. I sin seneste årsrapport, offentliggjort d. 16. juli, peger FedEx under kapitlet ’Risikofaktorer’ da også på, at ’Amazon invester markante midler i at etablere et netværk af centre, fly og køretøjer’, og dermed i stigende grad udgør en udfordring.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup