Fire måder supply chain software kan bidrage til mere bæredygtighed

84 procent af supply chain ledere planlægger at investere i klimatiltag inden for de kommende 18 måneder. Det viser Gartner-undersøgelsen “Supply Chain Sustainability Trends 2021”. Supply chain software rummer stort potentiale og er et godt sted at starte.

Dynamiske algoritmer til statistisk forecasting kan sikre langt mere præcise lagerbeholdninger, der tager højde for sæsonudsving og nye trends, og dermed styrke bæredygtigheden. Arkivfoto.

21.02.2022

Sponseret

Finnur Bragason, AGR Dynamics, AGR

Gartner-undersøgelsen er helt i tråd med MIT’s ” State of Supply Chain Sustainability Report” fra juli 2021. Her svarer 83 procent af respondenterne, at deres virksomheds forpligtelse til bæredygtighed i forsyningskæden er vokset eller som minimum blevet vedligeholdt under pandemien. Supply chain bæredygtighed er hot som aldrig før, og et godt sted at starte er at implementere avanceret supply chain planlægningssoftware eller at udnytte eksisterende software endnu bedre og mere dynamisk.

Lad mig fremhæve fire måder, hvor intelligent supply chain planlægningssoftware markant kan forbedre bæredygtighed på:

Væk med generelt spild i forsyningskæden

Drift af forsyningskæden skaber i de fleste virksomheder enorme mængder spild. Det sker for eksempel i form af store mængder unødvendige lagerbeholdninger, som forekommer, fordi virksomheder naturligt nok ønsker at være på den sikre side og samtidig ikke har den nødvendige software, som kan beregne de præcise lagerniveauer for alle varekategorier. Det skaber spild på mange måder som for eksempel binding af likviditet, tabte salgsmuligheder ved restordresituationer, spild af arbejdstid anvendt på gentagende opgaver og spild af naturressourcer.

Væk med upræcise lagerniveauer

Dynamiske algoritmer til statistisk forecasting kan sikre langt mere præcise lagerbeholdninger, der tager højde for sæsonudsving og nye trends. Det kan reducere lagerbinding med 15 procent eller mere. 15 procent mindre lager betyder op til 15 procent mindre transport og produktion og derved også op til 15 procent mindre CO2-udledning

Om AGR Dynamics

AGR Dynamics tilbyder dynamiske supply chain software-løsninger, som håndterer undtagelser, lageroptimering og salg.

AGR Dynamics’ hold af mere end 80 specialiserede medarbejdere i Island, Storbritannien, Danmark, Norge, Sverige, Canada og Frankrig er konstant i færd med at opsøge ny viden, så de løbende kan supportere kunder med at forbedre forretningsdrift.

Vi taler her om mange milliarder af kroner i arbejdskapital bundet i lager i nordiske virksomheder, der udover den direkte spildeffekt også kunne være brugt til at skabe mere bæredygtighed.

Software skaber målsætninger

“If you can't measure it, you can't manage it”. Denne læresætning kommer fra den legendariske business-guru Peter Drucker. Det er svært at arbejde konstruktivt med supply chain bæredygtighed, hvis du ikke har metrikker at arbejde ud fra. Supply chain software kan bidrage med rapporteringsværktøjer, der kan måle CO2-udledning og anvise, hvordan udledningen kan reduceres.

Automatisering forbedrer bæredygtighed

Dynamisk algoritme-baseret supply chain software skaber markante automatiseringer i supply chain planlægningsprocessen. Det reducerer mængden af fejl og sikrer langt højere præcision i indkøb, beregninger af lagerniveauer, genopfyldninger osv. Intelligent automatisering sikrer rette mængde i rette tid på rette sted, og det er det samme som markante forbedringer af forsyningskædens klimaaftryk.

Mere fra...

21.11.2023AGR

Sponseret

AGR Nordic, bliver hyppigere valgt når virksomheder ønsker at optimere deres supply chain

10.07.2023AGR

Sponseret

Eventyrsport A/S & AGR team up together to automate supply chain processes and reach optimal stock levels

07.07.2023AGR

Sponseret

Cytex selects AGR to achieve optimal stock levels, reduce manual work and optimise ordering processes

27.06.2023AGR

Sponseret

AGR assists Etman in managing long lead times

Peter Malling er tiltrådt som Salgsdirektør hos AGR

02.05.2023AGR

Sponseret

27.04.2023AGR

Sponseret

Kongelig Hofleverandør Ole Lynggaard Copenhagen vælger AGR