Flere flyselskaber fylder passagerfly med gods

En række flyselskaber rundt om i verden tager i disse dage en ny strategi til sig, mens coronavirussen ellers holder deres flåder på jorden. Passagerfly bliver simpelthen fyldt med det gods, der normalt ligger under folks fødder, så klodens forsyningskæder bliver holdt i gang.

Lufthansa Cargo proppede passagerkabinen på LH729 med gods på turen fra Shanghai til Frankfurt, som man gennemførte i sidste uge. Adskillige selskaber er begyndt netop at bruge passagerfly som fragtchartere for den måde af holde fast i noget af den godskapacitet, der ellers er forsvundet under coronakrisen. Foto: Lufthansa.

31.03.2020

SCM.dk

Den kraftige neddrosling på antallet af flyvninger går ikke kun ud over de passagerer, der ellers ville have fyldt maskinerne, men også de store mængder gods i form af den vigtige belly cargo – som regel værdifulde og tidskritiske forsendelser – der normalt ligger under folks fødder.

For at afbøde den effekt, er flere og flere kommercielle flyselskaber – i manglen på mennesker – begyndt simpelthen at fylde deres fly med varer, sådan som direktør for SAS Cargo, Leif Rasmussen, også anbefalede i en klumme i sidste uge.

I onsdags landede eksempelvis 30 ton gods, primært medicinalvarer, i Frankfurt ombord på LH729 efter godt 11 timer i luften fra Shanghai. På turen var flyet, der normalt kan medbringe op til 335 passagerer, blevet pakket med varer, herunder på stolerækkerne i kabinen og i bagagehylderne under loftet.

Flyvningen blev sat i værk af Lufthansa Cargo, der under normale omstændigheder flytter omkring halvdelen af sit gods som belly cargo. Men på grund af coronakrisen mangler store dele af den kapacitet, og derfor er tiltag som dette nødvendige for at holde klodens forsyningskæder i gang.

Ingen planer om at ombygge passagerfly hos SAS
Den opfattelse deler man også hos Virgin Atlantic, der i sidste weekend sendte sin første dedikerede fragtflyvning nogensinde afsted fra London til New York, men altså ligeledes med et passagerfly, beretter Simple Flying.

Flyet, en Boeing 787-9, krydsede Atlanten læsset med vigtig medicin og farmaceutiske produkter, for at lande i New York 20 minutter efter tidsplanen. Men som mediet tørt bemærker, så var der heldigvis for Virgin ingen passagerer til at klage over, endsige bemærke forsinkelsen.

Flyvningen fra Kina til Tyskland blev håndteret af en minimal besætning. Foto: Lufthansa.

Også AirBaltic har kastet passagerfly ind i kampen mod coronakrisens negative effekter. I den forløbne weekend sendte selskabet således en Airbus A220 til Ürümqi Diwopu International Airport i det vestlige Kina, hvorfra det vendte tilbage med en last bestående af over fem ton medicinsk udstyr, herunder bl.a. ca. 900.000 ansigtsmasker og omkring 80.000 åndedrætsværn.

Turen er et led i det samarbejde, AirBaltic har stablet på benene – eller vingerne, om man vil – for at imødekomme det voksende behov for godsfragt fra Kina til Europa, og til USA, som DSV også adresserer. Sammen med to partnere har man således udviklet en supply chain-løsning til godsforsendelser fra hele Kina til Baltikum med egne passagermaskiner som charterfragtfly, forklarer selskabet.

Læs også: SAS Cargo er fortsat verdens bedste inden for luftfragt

I modsætning til Lufthansa, der som nævnt læssede kasser ind ovenpå sæderne, valgte AirBaltic at fjerne dem for at øge pladsen til gods i kabinen, sådan som også græske Aegean har gjort med to af sine fly. Det er dog ikke noget man har planer om i SAS, lyder det.

“Det er relativt omkostningstungt at fjerne sæder og omdanne kabinen, så det forventer vi ikke at komme til at gøre”, siger pressechef Kristoffer Meinert fra SAS i Danmark til check-in.dk. Selskabet har dog netop åbnet en fragtrute fra Stockholm til Chicago, men altså med et normalt passagerfly.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup