Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

Der er stort potentiale i en mere elektrificeret transportindustri, men mange drivliner vil spille en nøglerolle i transportbranchens rejse mod nul emissioner. Det mener Allison Transmission.

Det er vigtigt at balancere ambitionsniveauet for fremtiden med håndteringen af de praktiske udfordringer ved elektrificering. Derudover er der en række vigtige aspekter, der skal tages i betragtning for at imødekomme både nuværende og fremtidige behov hos transportvirksomheder, mener Mats Hallgren, Area Sales Manager for Allison Transmission i Norden. Foto: Allison Transmission

11.07.2024

SCM.dk

Elektrificeringens indtog i transportbranchen er lovende og viser potentiale til at reducere CO2-udledninger og forbedre luftkvaliteten. Det er dog vigtigt at balancere ambitionsniveauet for fremtiden med håndteringen af de praktiske udfordringer ved elektrificering. Derudover er der en række vigtige aspekter, der skal tages i betragtning for at imødekomme både nuværende og fremtidige behov hos transportvirksomheder. Det mener Mats Hallgren, Area Sales Manager for Allison Transmission i Norden.

I anerkendelse af den vigtige rolle, som elektrificering kommer til at spille i branchens transformation, har Allison Transmission de seneste 5 år investeret over 550 millioner dollars (svarende til knap fire milliarder danske kroner) i at fremme elektriske drivløsningsteknologier. 

For nylig præsenterede Allison lanceringen af sin nye elektriske e-aksel, eGenPower® 85S, der er integreret i Isuzus nye Novo VOLT elektriske bus. På trods af disse investeringer i teknologien til el til fremtidige transportløsninger, er det stadig vigtigt at overveje, hvordan konventionelle gearkasseløsninger tilbyder fremskridt mod bæredygtighedsmål i dag.

”Allison tilstræber at bevare en førende rolle inden for brændstof- og energieffektive drivløsninger, der støtter op om bæredygtigheds- og miljøinitiativer. Vi har effektive konventionelle løsninger, elektriske hybrider og fuldelektriske drivløsninger, og vi tilpasser os altid efter markedets og kundernes behov”, siger Mats Hallgren og fortsætter:

”Udover vores eGen Power e-aksler matcher vores fuldautomatiske transmissioner perfekt mange forskellige motorer, hvad enten det er de nyeste diesel EU6-motorer kombineret med Allison xFE-teknologi, naturgasdrevne motorer eller en elmotor. Der er allerede el- og brintlastbiler på vejene udstyret med vores konventionelle gearkasser, som er koblet til en elmotor og tilfører værdi”.

Men selvom elektrificering er det hotteste emne i branchen lige nu, ser Mats Hallgren stadig et stort behov for at granske eksisterende produkter og teknologi, der fungerer for vognparker lige nu.

”Når industrien fortsætter sin rejse mod fuld elektrificering, skal vi erkende de udfordringer, der stadig findes – infrastruktur, energiforsyning, forbedret batteriteknologi og tilhørende omkostninger. Ingen kan virkelig forudsige, hvornår og hvordan den fremtid ser ud. Det er derfor, Allison forbliver engagerede i at levere optimale løsninger for at imødekomme vores kunder, uanset hvor de befinder sig på den rejse”, forklarer Mats Hallgren.

Ifølge Mats Hallgren er det vigtigt at fortsætte med at udvikle nye og renere brændstofteknologier, samtidig med, at man bevæger sig i det rette tempo for at sikre, at løsningerne matcher den pålidelighed, holdbarhed og køreoplevelse, som kunderne forventer. På samme måde er det afgørende at lægge lige så stor vægt på at højne transportfagets status i samfundet. Det vil være alfa og omega for, at branchen – og samfundet – kan overleve, mener han og forklarer:

”Flere analyser fra eksempelvis SNAP, den digitale markedsplads for transportbranchen, viser, at manglen på lastbilchauffører er på et uholdbart niveau. Efterspørgslen på lastbiltransporter falder dog ikke, hvilket skaber betydelige problemer. Vi har brug for lastbilchauffører for at vores samfund kan fungere. Køretøjerne skal derfor tilbyde andre kvaliteter, som tiltrækker flere til at blive chauffører, og det er noget, vi hos Allison stræber efter at bidrage til med alle vores produkter”.

Læs også: Det Blå Danmark vil være først på de nye grønne bølger

Mats Hallgren afslutter:

”Branchens status gør det udfordrende at finde ny talent, der kan præstere på det niveau, der kræves, hvilket kræver enorm kompetence, uddannelse og stærk arbejdsmoral. For at gøre kørsel mere attraktivt som karriere, kan vognmænd investere i løsninger, der gør køretøjet mere komfortabelt. Det er vigtigt, at alle komponenter i køretøjet arbejder sammen for at tilbyde god manøvredygtighed, effektivitet og kraft i alle situationer. Med de rette drivløsninger får man disse kvaliteter og kan dermed gøre erhvervet mere attraktivt ved at tilbyde en smidigere køreoplevelse for chaufførerne – hvilket jeg absolut mener, vi skal gøre mere af i dag”.

Kilde: Allison Transmission

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024SCM.dk

Det Blå Danmark vil være først på de nye grønne bølger

02.07.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB HJÆLPER OATLY MED AT LEVERE PRODUKTER MED MINIMALT KLIMAAFTRYK.

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup