Fusion skal sætte fart på bæredygtig shipping

Den danske virksomhed tech-virksomheder ZeroNorth, som hjælper shippingvirksomheder med at optimere deres drift med henblik på både emissionsreduktion og øget kommerciel værdi, slår sig sammen med Alpha Ori Technologies fra Singapore. Alpha Ori Technologies tilbyder IoT-baseret løsninger med lignende formål. Målet er at accelerere overgangen til bæredygtig shipping på globalt plan.

ZeroNorth og Alpha Ori Technologies (AOT) har oplyst, at de slår sig sammen for at skabe et powerhouse inden for maritim optimering og digital transformation af shippingindustrien. ”Siden ZeroNorth startede i 2020, har vores vækstrejse været ambitiøs med årlig vækst på 300 procent for andet år i træk - nemlig at lede den globale digitale transformation inden for shipping. Det her er et strategisk skridt, der ikke kun vil gavne vores kunder, men sektoren som helhed”, siger Søren Meyer, CEO for ZeroNorth.. Foto: Zero North

10.11.2023

SCM.dk

ZeroNorth og Alpha Ori Technologies (AOT) har oplyst, at de slår sig sammen for at skabe et powerhouse inden for maritim optimering og digital transformation af shippingindustrien.

Selskaberne afventer endelig godkendelse fra myndighederne, men planen er at kombinere Alpha Ori Technologies' IoT-løsninger og high frequency data med ZeroNorths tech-platform for at skabe øget effektivisering og optimeringsmuligheder baseret på data inden for shipping. Aftalen vil give de to selskaber mulighed for at betjene deres respektive kundebaser gennem én samlet løsning.

Selskabet har til hensigt at operere under ZeroNorth-brandet, og Søren Meyer, nuværende CEO for ZeroNorth, vil forblive i spidsen for det nye fælles setup. Begge AOTs Co-CEOs, Bala Sankaran og Rajesh Unni, kommer til at fungere som bestyrelsesmedlemmer uden ledelsesansvar i det fælles selskab.

Målet er helt overordnet at samle ZeroNorths og Alpha Ori Technologies' ekspertise og dybe forståelse af shipping for at levere innovative løsninger, der skubber sektoren i en grønnere og mere digital retning. De to kommende partnere leverer allerede hver især teknologi til mere end 4000 skibe globalt. Aftalen kommer til at give deres kunder adgang til 12 forskellige tjenester via én platform og én datakilde for at fremme branchens samlede udvikling på især det grønne område.

Selskabet vil bevare sin globale tilstedeværelse med hovedkontor i København. Den nye samlede arbejdsstyrke lyder på 780 personer.

I forbindelse med annonceringen udtaler Søren Meyer, CEO for ZeroNorth: "Jeg er enormt glad for at kunne annoncere aftalen med Alpha Ori Technologies, som vi virkelig tror på repræsenterer det næste skridt inden for den digitale og bæredygtige transformation af shipping. Siden ZeroNorth startede i 2020, har vores vækstrejse været ambitiøs med årlig vækst på 300 procent for andet år i træk - nemlig at lede den globale digitale transformation inden for shipping. Det her er et strategisk skridt, der ikke kun vil gavne vores kunder, men sektoren som helhed”.

Bala Sankaran, Co-CEO for Alpha Ori Technologies, tilføjer: "Partnerskabet med ZeroNorth kommer til at sikre os en markedsledende position sammen og gør det muligt for os at skubbe branchen mod større rentabilitet og grønne resultater. Vi mener, at dette er det perfekte tidspunkt for os til at skalere, og denne aftale stemmer perfekt overens med vores ambition om at fremme den bæredygtige dagsorden og samtidig skabe betydelige forretningsmæssige resultater for vores kunder.

Læs også: Professionelle indkøbere ønsker den samme shoppingoplevelse som forbrugere

ZeroNorth har allerede hjulpet sine kunder med at reducere deres emissioner med mere end en million metriske ton siden 2021. Den nye aftale kommer til at sætte turbo på de grønne og kommercielle initiativer, som de to selskaber hver især allerede er godt i gang med.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia