Gaffeltruckproducent tilbyder kunderne covid-19 distance på fabriksgulvet

Den irske truckproducent Combilift har haft succes med at tilbyde kunderne online baseret rådgivning om blandt andet at flytte kvadratmetre fra lager- til produktionsområdet. Det giver kunderne bedre mulighed for at holde afstand i produktionen.

”Vi foretager på den måde en virtuel rundgang på kundens lager, og det giver os et grundlag for at pege på forbedringstiltag”, fortæller Martin McVicar. Foto: Combilift..

27.10.2020

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Da Irland i foråret på linje med mange andre europæiske lande gik i lockdown, blev Combilift klassificeret som ”essential” og havde tilladelse til at fortsætte produktionen. Men virksomheden valgte dog alligevel at lukke ned i tre uger, og adm. direktør samt stifter Martin McVicar forklarer på en online pressekonference, hvordan de tre uger gav virksomheden mulighed for at forberede en coronasikker måde at genoptage produktionen på. De tre uger gav også mulighed for at forberede online rådgivning af kunder rundt omring i verden.

Toholdsskift og opdeling
Truckproducenten reducerede antallet af produktionsmedarbejdere fra 600 til cirka 350 på et ethvert givent tidspunkt og fordelte produktionen ud på toholdsskift, hvor normalen er etholdsskift. Producenten inddelte samtidig det 46.500 kvadratmeter store produktionsområde i otte segmenter. Det gjorde det muligt for medarbejderne at holde god fysisk afstand og begrænse omgang til kollegaer inden for eget segment.
”Vores største udfordring var egentlig at holde fysisk afstand i medarbejderkantinen”, fortæller Martin McVicar. Virksomheden etablerede derfor otte separate kantiner, og medarbejderne holdt forskudte pauser for at reducere kontakt mest mulig, ligesom virksomheden opsatte termiske kameraer ved ind- og udgange for at opfange, hvis en medarbejder skulle have en høj temperatur.

Disse tiltag gjorde sammen med sprit, ansigtsmasker og kobberbetrækning af alle håndtag, at Combilift kunne operere med 90 procent produktivitet i lockdown-perioden.

Tager hånd om kundernes produktivitet
Combilift har også naturligt nok haft fokus på kundernes produktivitet i denne vanskelige tid, hvor mange produktionsvirksomheder er udfordret af behovet for at fastholde fysisk afstand mellem medarbejderne på produktionsgulvet.

Mange af Combilifts gaffeltrucks er specialtrucks, der tilbyder kunderne materialehåndtering på meget smalle, krogede og trange lagerforhold. Multidirektionelle gaffeltrucks, gående palleløftere og ikke mindst den unikke Aisle Master, som kan køre tæt rundt om hjørner, gør det muligt for virksomheder at begrænse behovet for gangarealer og derved behovet for kvadratmetre til lageret. Det gør kunderne i stand til at reducere lagerareal og i stedet bruge det på produktionsareal, så der bliver bedre plads til at overholde den fysiske afstand.

Combilift har i flere år tilbudt online rådgivning af lagerforhold hos kunder verden rundt. ”Vi er trænet i at anvende almindelige platforme som for eksempel WhatsApp, som kunderne viser os deres forhold med. Vi foretager på den måde en virtuel rundgang på kundens lager, og det giver os et grundlag for at pege på forbedringstiltag. Det har vist sig at være meget populært blandt vores kunder i en tid, hvor fysiske besøg ikke har været mulig”, fortæller Martin McVicar.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle