Gennemløbsreoler ekspederer 80.000 paller om året

Gennemløbsreolerne er det afgørende fundament for at den fuldautomatiske overfladebehandling kører i døgndrift hos støberikoncernen Vald. Birn i Holstebro

Gennemløbsreoler ekspederer 80.000 paller om året.

Hos Vald. Birn A/S er det nye fuldautomatiske anlæg til overfladebehandling af støbegods et velkørende bevis for, at det er en god forretning at producere i Danmark. 

Indtil for et par år siden indkøbte Vald. Birn hele overfladebehandlingsprocessen hos en hollandsk leverandør. Men prisen, tidsforbruget og ikke mindst transporten til og fra Holland vejede alt for tungt i prisregnskabet. Det betyder, at processen nu er insourcet.

Derfor står der nu en højeffektiv, fuldautomatisk produktionslinje på fabrikken i Holstebro. Her arbejder produktionsmedarbejderne i 3-holdsskift med at klargøre støbegodset, som kører ind i overfladebehandlingsanlægget i en jævn strøm.

Her er det absolut kritisk, hvis der opstår ophold og afbrydelser. For det er lig med tabte penge på bundlinjen.

"Det er helt afgørende for os, at vi kan føde produktionsanlægget uden afbrydelser. Derfor er effektiv organisering af produktionskøen af helt kritisk betydning for os. Ikke kun digitalt, men absolut også i praksis, når emnerne ankommer på paller til fabrikken." Indkøbschef, Jørgen Johansen

Derfor var Jørgen Johansen på jagt efter et driftsikkert opsamlingsanlæg til organisering og opbevaring af paller med støbegods i kø til overfladebehandling. Løsningen blev FIFO gennemløbsreoler. Og Hans Schourup blev betroet opgaven som leverandør af løsningen:

"I konkurrence med flere andre potentielle leverandører, præsterede Hans Schourup den optimale kombination af værdifuld sparring og rådgivning i forhold til vores behov og lige så vigtigt, den bedste pris." Indkøbschef, Jørgen Johansen

Udfordringen

Konstruktion af et anlæg bestående af FIFO gennemløbsreoler med kapacitet til mellem 70.000- 80.000 paller på årsbasis. 
På dagsbasis 190-220 paller, 7 dage om ugen, 365 dage om året. 
Samtidig skulle anlægget passes ind mellem bærende stolper i fabrikshallen, og monteres i et område hvor gulvet var anlagt med små niveauforskelle.

Løsningen

Rosss pallereoler monteret med Euroroll FIFO gennemløbsbaner med pallestop og automatisk palleseparator.

I alt 432 pallepladser dimensioneret til paller på 1200 kg. Fordelt på 18 baner, hvoraf 6 baner er prioriteret til returløb for paller med færdigbehandlede emner.

Reolerne er tilpasset helt nøjagtigt til afstanden mellem de bærende spær i fabrikshallen, så den værdifulde plads udnyttes maksimalt - helt ned til sidste kvadratcentimeter.

"Lige nu udnytter vi 30 % af kapaciteten i gennemløbsreolerne. I slutningen af 2018 regner vi med at den sidste del af produktionen i Holland er flyttet hjem, hvor vi kommer til at udnytte ca. 80 % af kapaciteten. De sidste 20 % skal være med til at sikre en ligeså effektiv produktion i perioder med ekstra stor ordreindgang." Jens Vallentin Hansen, Project manager - CED specialist

>> Se flere eksempler på lagerindretning med pallereoler her >>

Mere fra...

29.11.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Pakkelinjer med fuldautomatisk sortering hos Søstrene Grene

10.11.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Modula lagerautomat til varer med lav omsætningshastighed

26.10.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Innovativt Automationsprojekt til Sygehuset i Køge

20.09.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Kom og få en snak om automatisering

26.02.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Autonome mobile robotter: Sådan fungerer de og sådan kan de blive en del af dit lager

19.01.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Automatisering kan bane vejen for bæredygtig lagerdrift