GLS præsenterer sin første bæredygtighedsrapport

At handle ansvarsbevidst overfor mennesker og miljø er et vigtigt princip for GLS. I den nyligt udkomne bæredygtighedsrapport dokumenterer GLS, der distribuerer pakker i hele Europa, sit sociale engagement, sine miljøaktiviteter og sine fremskridt.

Uanset, om det drejer sig om ressource- og klimabevidst distribution, ISO-certificeret miljøledelse eller den brede indsats for det omkringliggende samfund, oplyser GLS koncernen i sin aktuelle rapport udførligt om sin helhedsorienterede bæredygtighedsstrategi. Mange eksempler fra hverdagen viser, hvordan virksomhederne i de forskellige lande er socialt og økologisk engagerede, medens de samtidig øger effektiviteten og væksten.

For det første er GLS' miljøinitiativet ThinkGreen i fokus. GLS har fastsat klare miljømål, og i hele koncernen fremmer og styrer de miljøbeskyttelsesforanstaltninger og måler resultaterne. For det andet informerer distributøren om ThinkSocial. Her sammenfatter GLS alle aktiviteter, der relaterer til fair og hæderlig adfærd over for samfundet, medarbejderne, samarbejdspartnerne og deres chauffører.

Aflastning af miljøet kan måles
I miljødelen præsenterer GLS koncernen for første gang resultaterne af sin indsats. "I de sidste to regnskabsår er det lykkedes os at nedbringe den samlede emission af CO2 og lignende stoffer med 4 procent – og det på trods af  stigende pakkemængder", siger Rico Back, CEO for GLS.

Nye øko-depoter, investeringer i mere effektive teknologier og energibesparende initiativer betød, at GLS reducerede CO2-emissionen fra el og varme med 22 procent. Desuden steg den del af vognparken, der opfylder Euro 4-normen eller højere, med 8 procentpoint til over 77 procent.

At omsætte socialt ansvar
Under ThinkSocial, præsenterer GLS de vigtigste uddannelses- og støtteinitiativer for medarbejderne. Et andet emne er det tætte samarbejde med distributionspartnerne og deres chauffører, hvor fælles kampagner og procesoptimering spiller en vigtig rolle.

"At engagere sig ud over den sociale standard betyder, at man investerer i fremtiden", siger Rico Back. GLS virksomhederne støtter derfor også i deres sociale miljø mange indsamlinger, sponsorerer sports- og kulturaktiviteter og  yder gratis transport til velgørende formål.

Regelmæssig rapportering
GLS' bæredygtighedsrapport markerer starten på en mere regelmæssig rapportering. Således tilbyder GLS både kunder, medarbejdere, tdistributionstpartnere og offentligheden større gennemsigtighed og grundlag for en vedvarende dialog. Rapporten kan læses på GLS' hjemmeside (gls-group.eu).

Mere fra...

27.01.2023GLS Denmark

Sponseret

GLS slår rekorder: En højsæson med store pakkevoluminer og høj leveringskvalitet

07.09.2022GLS Denmark

Sponseret

Milliardomsætning glæder GLS-topchef: Økonomisk afmatning, krig og nye transportregler kan dog sænke tempoet i 2022

09.06.2022GLS Denmark

Sponseret

GLS klar med ny brandkampagne

22.04.2022GLS Denmark

Sponseret

GLS udvider og bygger nyt stort depot i Sdr. Borup ved Randers

19.04.2022GLS Denmark

Sponseret

GLS bygger stort distributionscenter i Ringsted - 400 nye arbejdspladser på vej

08.12.2020GLS Denmark

Sponseret

En dags ekstra leveringstid ved et ”No deal”-Brexit