Green Logistics vil styrke virksomheders grønne omstilling af transport

DSV lancerer nu Green Logistics – en række bæredygtige transport- og logistikløsninger, som skal være med til at nedbringe udledningen af drivhusgasser for DSV’s kunder. Green Logistics-løsningerne henvender sig til alle størrelser virksomheder over hele verden og dækker alle transporttyper.

”Vi kan kun ændre vores branche og nedbringe CO2-udledningerne, hvis vi har vores kunders opbakning og arbejder sammen. Vi bliver nødt til at gøre det i fællesskab", siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV om virksomheden nye Green Logistics-løsninger. Foto: DSV.

14.12.2021

SCM.dk

Den verdensomspændende logistikvirksomhed DSV vil bidrage mere til den grønne omstilling af sin branche. Derfor har virksomheden lanceret Green Logistics, der er det overordnede navn for DSV’s nye række af løsninger, der skal være med til at sætte ekstra skub i den grønne omstilling i de globale forsyningskæder.

Green Logistics omfatter fire skræddersyede løsninger: CO2-rapportering, design og optimering af grønne forsyningskæder, bæredygtige brændstoffer på alle transporttyper samt klimakompensation. Formålet med løsningerne er, at de skal være med til at hjælpe kunderne med at nedbringe deres CO2-udledninger fra transport på en skånsom måde for deres forsyningskæder.

Green Logistics fokuserer på at nedbringe kundernes CO2-udledninger og dermed også DSV’s udledninger fra transportaktiviteter udført af underleverandører.

”Med vores Green Logistics-løsninger kan vi blandt andet analysere transportaktiviteter og rådgive vores kunder til at gentænke deres forsyningskæder samt hjælpe dem med at indrette denne del af deres forretning mere bæredygtigt”, siger Jens Bjørn Andersen, der er adm. direktør i DSV i en pressemeddelelse.

Fire Green Logistics-løsninger til alle typer transport

DSV’s Green Logistics-løsninger omfatter alle primære transporttyper, og de bliver gjort tilgængelige globalt med henblik på at gøre det så tilgængeligt som muligt for kunderne at vælge grønne transport- og logistikløsninger.

De fire løsninger er:

CO2-rapportering – hold øje med dit aftryk: Giver kunden viden om og fuldt overblik over CO2-udledningerne som en hjælp til at reducere udledningerne.

Design og optimering af grønne forsyningskæder – gentænk din logistik: Konkrete og individuelle analyser med henblik på at effektivisere kundens forsyningskæde og identificere de væsentligste måder at reducere den samlede CO2-udledning i hele forsyningskæden.

Læs også: DSV vinder dansk klimapris: ”Frontløber i sektoren"

Bæredygtige brændstoffer – sæt fart på din grønne omstilling: Gør det muligt for kunden at vælge bæredygtige, alternative brændstoffer på alle transporttyper for at reducere CO2-udledningen uden at ændre på driften.

Klimakompensation – kompenser for dit klimaaftryk:Giver kunden mulighed for at finansiere bæredygtige projekter og derigennem kompensere for udledningen af drivhusgasser.

Fra bæredygtige forpligtelser til bæredygtige handlinger

Som en del af Science Based Targets-initiativet fastsatte DSV i 2020 ambitiøse klimamål for at reducere DSV’s samlede drivhusgasudledninger (scope 1, 2 og 3) inden 2030 i forhold til 2019. DSV har forpligtet sig til at nedbringe de samlede scope 1- og 2-udledninger (for eksempel fra firmabiler, kontorer og lagerbygninger) med 40 proent og scope 3-udledninger (primært udledninger fra transportaktiviteter udført af underleverandører) med 30 procent inden 2030 i forhold til 2019.

Læs også: På trods af et udfordrende marked opnår DSV stærke resultater

Men mere end 98 procent af DSV’s samlede udledninger er scope 3-udledninger, og de omfatter alle typer af transportaktiviteter udført af underleverandører. Netop derfor her skal Green Logistics så gøre en forskel.

"Med Green Logistics tager DSV et vigtigt skridt fra forpligtelse til handling. Vi kan kun ændre vores branche og nedbringe CO2-udledningerne, hvis vi har vores kunders opbakning og arbejder sammen. Vi bliver nødt til at gøre det i fællesskab", siger Jens Bjørn Andersen.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup