Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

For at nå FN's globale mål for bæredygtig udvikling (SDG'er) har vi brug for godt internationalt samarbejde og dialog, og vi har brug for et stærkt fokus på den bæredygtige omstilling. Sådan lyder budskabet fra stor logistikaktør.

For at nå FN's globale mål for bæredygtig udvikling (SDG'er) har vi brug for godt internationalt samarbejde og dialog, og vi har brug for et stærkt fokus på den bæredygtige omstilling. Foto: DB SCHENKER

14.06.2024

SCM.dk

I 2023 er fokus på bæredygtighed blevet påvirket af krigene i Ukraine og på Gazastriben. Krigene er ikke kun ødelæggende set fra et menneskeligt perspektiv, men har også haft en direkte såvel som langsigtet negativ effekt på miljøet og klimaet. I Ukraine viser rapporter, at flere vådområder er blevet ødelagt, hundredvis af dyrearter er i fare, og omkring 33 millioner tons CO2 er blevet udledt. Sådan lyder budskabet fra DB Schenker i en pressemeddelelse.

På trods af disse negative begivenheder har der været fremskridt i at nå vores mål. I USA omsættes beslutninger fra Inflation Reduction Act til handling, og man kan se, hvordan store investeringer går til at reducere udledningen af CO2 i energisektoren, opgradering af elnettet, opgradering af bygningers energieffektivitet, samt nulemissionskøretøjer og deres infrastruktur. 

Store investeringer går også til at forberede sig på ekstremt vejr, da det bliver mere og mere tydeligt, at passivitet vil være meget dyrt. I løbet af året besluttede USA og Kina at indgå i en dialog og et samarbejde gennem arbejdsgruppen om øget klimaindsats i 2020'erne. Arbejdsgruppen vil blandt andet fokusere på energiomstilling, cirkulær økonomi, lavemissionsstater og byer.

Asia-Pacific Climate Week blev afholdt i Malaysia den 13.-17. november 2023. Her mødtes repræsentanter fra regionens regeringer, den private sektor, NGO'er, ungdomsgrupper og civilsamfundet for at opbygge nye partnerskaber og samarbejde om at håndtere klimaforandringerne. Resultaterne viser en fælles indsats for at øge ambitionerne og fremskynde indsatsen. Resultatet fokuserer også på at sikre en retfærdig energiomstilling og øget engagement fra civilsamfundet.

Behovet for substantielle tiltag og globalt samarbejde er vigtigere end nogensinde. Under dette års klimakonference COP 28 var det tid til at foretage en "global statusopgørelse", det vil sige at revidere de enkelte landes planer og resultater i henhold til Paris-aftalen. Konklusionen på statusopgørelsen er, at der er sket positive fremskridt i retning af at nå målet, men at vi stadig er et stykke fra. 
Komiteen på højt niveau for den globale statusopgørelse beskriver det således: "det presserende behov for et paradigmeskifte, hvor man tager en holistisk tilgang til en vellykket håndtering af klimaforandringer, der fremskynder ambitioner, handling og støtte på tværs af dagsordenen". 

Læs også: Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

Den vigtigste succes på mødet var aftalen om at "fremskynde indsatsen for at udfase uændret kulkraft", "overgang væk fra fossile brændstoffer i energisystemer" og "fremskynde reduktionen af emissioner fra vejtransport ved udvikling af infrastruktur og hurtig udbredelse af nul- og lavemissionskøretøjer". 
En afstemning af, hvordan vi skal nå målene, og viden om vores mangler vil øge omstillingshastigheden.

Kilde: DB SCHENKER

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup