Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse

Meget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

I forsommeren 2019 blev de første 19 personer uddannet efter at have gennemgået en 10 dages intens tolduddannelse. Uddannelsen er skabt af Danske Speditører i samarbejde med fagforeningen HK.

Praktisk håndelag

Uddannelseschef i Danske Speditører, Jakob Størling, fortæller, at den korte uddannelse giver deltagerne viden og færdigheder inden det praktiske toldarbejde.

- De vil kunne give en praktisk hånd med i virksomhederne.  Det er der stort behov for. I løbet af kort tid fik den første person, der bestod uddannelsen i forsommeren, job i en logistikvirksomhed, fortæller Jakob Størling.

Brexit vil øge behovet

Siden det første kuld nye toldassistenter sprang ud, er der kommet mange positive reaktioner fra speditionsvirksomheder. De vil gerne modtage jobansøgninger fra de nyuddannede toldassistenter, der endnu ikke har fået job.

Jakob Størling er sikker på, at udsigten til hård Brexit uden en aftale vil få efterspørgslen efter de nye toldassistenter til at eksplodere.

- En af de meget store speditionsvirksomheder har netop sagt, at de har brug for 50-100 nye toldmedarbejdere for at kunne håndtere hård Brexit. Andre af vores medlemsvirksomheder vil få tilsvarende behov blot i mindre skala. Derfor forventer Jeg, at vi hurtigt kommer i en situation, hvor der er behov for flere toldassistenter end de 19 personer i første kuld, siger Jakob Størling.

Derfor løfter Jakob Størling allerede nu sløret for, at der starter nye uddannelsesforløb i både september og november.

En anden type efteruddannelse

Den nye uddannelse er ikke kun et tilbud til personer fra andre brancher. Den kan også bruges som efteruddannelse for nuværende medarbejdere i speditionsvirksomheder, der har behov for, at flere kan mere inden for toldområdet.

- Den nye kortvarige uddannelse er bestemt også brugbar som efteruddannelse på toldområdet.  Men det er vigtigt at slå fast, at den på ingen måde kan erstatte vores Tolddiplomuddannelse, der går mere i dybden med toldopgaven, toldværdi, import-eksport og tarifering.  Den nye kortvarige uddannelse er altså en valgmulighed for de virksomheder, der kan klare sig med medarbejdere, som kun ved og kan det absolut mest nødvendige inden for toldområdet, siger Jakob Størling, der træffes på jst@dasp.dk

For at præsentere det første kuld af nyuddannede toldassistenter indbyder Københavns Speditørforening og HK alle interesserede virksomheder til et arrangement i Børsbygningen i København tirsdag den 3. september 2019 kl. 10.00-11.30. Alle er velkomne!

Mere fra...

28.09.2020Danske Speditører

Sponseret

Transport-udspil er dyrere – ikke grønnere

15.05.2020Danske Speditører

Sponseret

Danske Speditører opfordrer til nyt syn på 25 timers-reglen

19.03.2020Danske Speditører

Sponseret

Anbefalinger om at undgå smitte ved modtagelse og afsendelse af gods

27.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

12.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Speditørerne: Godt at EU-Vejpakken er kommet i hus

09.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Virksomheder bliver inddraget i systemudvikling og test