Hirtshals Transport Center er fuldt booket

Hirtshals Transport Center melder fuldt booket, og direktør Tonni Sørensen tror på øget vækst for det vigtige knudepunkt mellem Europa og Vestnorge.

Der er travlt på havnen i Hirtshals og i Transport Center Hirtshals. 450 lastbiler tager dagligt turen med færgen til og fra Norge. Foto: Flickr/Colorline..

08.06.2015

SCM.dk

Trods et område på 140.000 kvadratmeter melder Hirtshals Transport Center om et fuldt udlejet center med mange interesserede potentielle kunder.

Transportcentret huser blandt andet toldbehandlingen af gods mellem EU og Norge, og 450 lastbiler ruller hver dag via centret mellem de to.

”Vi har gennemgået en særdeles positiv udvikling. Alle kontorer i vores centerbygning er lejet ud, og vi tilbyder netop nu interesserede at flytte ind på et 140.000 kvm stort areal umiddelbart øst for transportcentret. Vi forestiller os, at arealet vil være attraktivt for lagerhoteller eller faciliteter til omladning af gods til og fra Norge”, siger Tonni Sørensen, centerdirektør i Hirtshals Transport Center til lokalmagasinet Metropolic.

Læs også: Norsk Freja åbner nyt logistikcenter

Og fremtiden ser også lys ud med åbningen af en ny kombiterminal i området, der gør Hirtshals endnu mere interessant for international logistik, mener Tonni Sørensen.

”Kombiterminalen vil binde Hirtshals Havn og Hirtshals Transport Center sammen og vil samtidig være det tredje ben i vores fælles tilbud om logistikløsninger. Vi har færgerne og faciliteterne til lastbilerne. Nu får vi en jernbaneløsning, der vil være oplagt til transport af løstrailere med længere eller tungere laster fra Norge til Europa eller den anden vej”, siger Tonni Sørensen og forklarer: 

”Toget er oplagt til at bringe transporter fra A til B, typisk med brug af lastbiler i den anden ende. Dermed bliver jernbanen både et supplement til gummihjulene og en attraktiv del af en totalløsning med både skib, bane og lastbil”.

Læs også: Dachser fortsætter væksten

Han mener, årsagen til transportcentrets succes hviler på Hirtshals strategiske placering med færgeafgange til sydvestnorske byer som Kristiansand, Stavanger og Bergen. 

Dermed sparer transportører tid og penge i forhold til at køre fra EU videre mod Oslo og derfra til Vestnorge. 

-JPN

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle