HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

HP og IKEA er nye medlemmer af NextWave Plastics, der arbejder for at skabe en global forsyningskæde for plastik opsamlet fra havene. Samarbejdet, der startede i 2017, tæller dermed ti virksomheder.

Plastikforurening i havene er et stort problem. Det vil HP og IKEA nu gøre noget ved, og derfor har de begge meldt sig ind i NextWave Plastics..

26.10.2018

SCM.dk

HP og IKEA stiller sig nu med op i første række i kampen mod plastik i verdenshavene. De har nemlig begge meldt sig ind i NextWave Plastics, som er det første globale netværk, hvis medlemsvirksomheder arbejder for at øge brugen af plastik, der har været i havet og udvikle den første globale forsyningskæde for plastik opsamlet fra havet.

Dermed består NextWave Plastics nu af ti firmaer, der samarbejder for at bremse strømmen af plastik, der løber ud i havet.

Hos NextWave Plastics forventer de, at både HP og IKEA kan gå forrest og vise lederskab, som kan hjælpe andre firmaer til at skubbe til deres grænser for, hvad, de tror, er muligt.

Læs også: Mærsk investerer millionbeløb i at bekæmpe plastikforurening i Stillehavet

“Hos HP tror vi på samarbejde, og vi har allerede vist, at vi vil være bæredygtige ved at fjerne plastik fra havene og genbruge det i vores produkter. Vi vil gerne målrette vores kollektive indsats, samarbejde om at krydse barriere og engagere andre i kampen for et plastikfrit hav”, siger chief supply chain officer hos HP, Stuart Pann.

HP har i nogle år arbejdet med indsamling af plast i Haiti, som selskabet har brugt til at producere nye blækpatroner. Foto: HP..

HP har da også allerede, siden de meldte sig ind i First Mile Coalition i september 2016, arbejdet for at fjerne plastik fra havet og skabe økonomiske muligheder for befolkningen på Haiti. Sammen med de andre medlemmer af First Mile Coalition er det lykkedes at bygge en fungerende forsyningskæde for plastik fra Haiti.

Ifølge HP selv er det således lykkedes at fjerne 250 ton plastik fra Haiti og skabe mere end 600 nye indkomstmuligheder i landet. Det vil sige, at mere end 12 millioner plastikflasker har undgået at havne i det caribiske hav, og i stedet er blevet brugt i blækpatroner fra HP.

På samme måde præsenterede IKEA i juni 2018 sin opdaterede bæredygtighedsstrategi. En af deres nye forpligtelser deri omfatter, at IKEA skal fjerne alle engangsprodukter af plastik fra deres butikker inden 2020, og at de skal designe alle deres produkter efter nye cirkulære principper inden 2030.

“Konsekvenserne ved plastikforurening er alvorlige, og IKEA er opsatte på at bidrage til løsningen på en positive og proaktiv måde. Sammen med de andre NextWave-virksomheder vil vi opbygget et globalt netværk af forsyningskæder for plastik fra havet, lære af hinandens indsats, og samarbejde for at opnå målet om at gøre plastik fra verdenshavet til en handelsvare, og vi vil lave initiativer, der i første omgang skal forhindre plastik i at ende i havet”, siger sustainability manager i IKEA Group Lena Pripp-Kovac.

Løsningen kræver innovation og samarbejde
NextWave Plastics blev lanceret af Dell og Lonely Whale tilbage i 2017. Målet var at bygge på Dells program for plastik i havet, som blev lanceret i 2016. Derfor ville de samle en masse virksomheder på tværs af industrier til at samarbejde om den første globale forsyningskæde.

“Efter vi er blevet mere engagerede i de udfordringer, som vores have står overfor, så er det også blevet tydeligere, at løsningen på plastikforureningen kræver innovative løsninger og åbne samarbejder,” siger supply chain manager hos Dell, Kevin Brown og fortsætter:

”Ingen virksomhed kan løse det alene, og vi er glade for at kunne byde nye medlemmer velkommen, ligesom vi vil fortsætte med at opfordre andre til at samarbejde for at forhindre endnu mere plastik i at nå ud i havene.”

Læs også: Den fremtidssikrede forsyningskæde er klimavenlig og præget af samarbejde

Siden starter har virksomhederne I NextWave, som tæller Bureo, Dell, General Motors, Herman Miller, Humanscale, Interface og Trek, alle udviklet deres produktion, så plastik fundet i områder som Indonesien, Chile, Filipinnerne, Cameroon og Danmark i dag indgår i deres forsyningskæde.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup