Indkøberne foretrækker stadig nettet trods genåbning

Hver fjerde indkøber handler udelukkende online, og 2 ud 3 kroner på indkøbernes budget bruges på nettet, som dermed stadig er den suverænt mest brugte indkøbskanal. Det viser Dansk Erhvervs B2B E-handelsanalyse for andet halvår 2021.

Det er i høj grad fleksibilitet og bekvemmelighed, der får de professionelle indkøbere til at handle online. Foto: 123RF.

07.04.2022

SCM.dk

Der er sket et tydeligt fald i, hvor ofte de professionelle indkøbere handler online. Det viser Dansk Erhvervs B2B E-handelsanalyse for 2. halvår 2021, som nu er på gaden. 

I 2020 skete 84 procent af alle indkøb på nettet, i 1. halvår 2021 var det 74 procent og i 2. halvår 2021 var det 66 procent af alle indkøb.  

Udviklingen overrasker dog ikke Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv:

”Nej, det var forventet, at genåbningen i 2. halvår ville have betydning. Og det ændrer ikke på, at indkøberne foretrækker nettet. Hvis jeg som B2B virksomhed uden digitalt salg læste analysen, ville jeg helt klart tænke, at vi simpelthen skal være klar til de mange digitale kunder – og hvis jeg allerede solgte via nettet, ville jeg skrue op for indsatsen”. 

Det giver da også rigtig god mening at prioritere de digitale kanaler, hvis vi ser på indkøbernes forventninger til fremtiden.  

Læs også: D2C vinder frem hos virksomheder og forbrugere

”Knap hver femte indkøber forventer at handle mere online det kommende år, mens blot seks procent vil skrue ned, så der er altså en klar forventning hos indkøberne om, at virksomhederne er klar til dem”, uddyber Niels Ralund. 

Det er i høj grad fleksibilitet og bekvemmelighed, der får de professionelle indkøbere til at handle online. Det matcher også de tal, vi ser hos de ”almindelige” forbrugere, forklarer e-handelsdirektøren. 

”Og det er faktisk en vigtig pointe; indkøberne er jo almindelige forbrugere, som i privatlivet oplever, hvor nemt det er handle online, og så forventer de selvfølgelig det samme, når de møder på job”. 

Virksomhederne skal være skarpe på prisen 

Pris og mulighed for at sammenligne priser betyder dog også en del for mange indkøbere - især når de ikke har handlet hos virksomheden tidligere.  

Det er naturligt, og prisen vil formentlig kun komme til at betyde mere i den kommende tid, vurderer Niels Ralund.  

”Der er krig, inflation og generel usikkerhed, så det er forventeligt, at virksomhederne prioriterer prisen højere i den kommende tid”. 

Læs også: Selvom Amazon er en e-mastodont, tager det tid at overvinde et marked

Derfor er det også vigtigt, at virksomhederne er bevidste om prisens betydning - usikkerheden om prisen – er det, der får flest indkøbere til at droppe e-handel. 

”Det giver sig selv, at det er en fordel at være skarpe og konkurrencedygtig på prisen. Men færre tænker nok over, at det skal være let for indkøberen at sammenligne priser med konkurrenter. Det betyder faktisk meget, og derfor er det oplagt for virksomhederne at undersøge, hvordan de kan løse den opgave”, siger Niels Ralund. 

Teknologi kan fjerne barrierer 

Analysen viser også, at en del vælger e-handel fra, da det er svært at vurdere produktet uden at røre det fysisk. Det er en velkendt barriere, som også bremser almindelige forbrugere, men den kan blive mindre i fremtiden, vurderer Niels Ralund. 

”Der sker jo meget på hele AR, VR og XR-området, så der bliver rigtig gode muligheder for at vurdere produktet bedre – eksempelvis kan man se, hvordan møbler, maskiner eller andre større elementer passer ind. Det kommer til at bryde denne barriere ned stille og roligt”. 

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024SCM.dk

Det Blå Danmark vil være først på de nye grønne bølger

02.07.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB HJÆLPER OATLY MED AT LEVERE PRODUKTER MED MINIMALT KLIMAAFTRYK.

28.06.2024SCM.dk

Bulkcarrier ramt af overfladedrone i Det Røde Hav

27.06.2024SCM.dk

Maersk chartrer containerskib for 150.000 dollar per dag

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup