Indsats understøtter værdikædesamarbejder over hele landet

Den landsdækkende indsats, Closing Loops, understøtter virksomheder, der vil nedbringe klimabelastningen ved at samarbejde i værdikæder. 26 værdikædesamarbejder er i fuld gang og afprøver for eksempel, hvordan én virksomheds affald kan blive til råvarer i en anden branche.

26 værdikæder er i gang med samarbejdet i Closing Loops. Værdikædesamarbejderne er geografisk spredt og kommer fra mange forskellige brancher. Fælles for dem alle er, at de tænker nyt i værdikæden og ønsker at bidrage til at opnå store effekter inden for den grønne omstilling. Foto er AI-genereret. Foto: Closing Loops

25.09.2024

SCM.dk

”Cirkulær økonomi handler om at minimere affald og ressourceforbrug ved at genbruge, reparere, genanvende og forlænge produkters livscyklus. Man arbejder med at holde materialer i kredsløb så længe som muligt. For eksempel ved at undgå udvinding af nyt råstof og i stedet genbruge materialer, som for eksempel kan være affald fra en helt anden branche. Og det er netop projekter med det sigte, vi kan etablere og støtte”, siger programleder i Closing Loops, Kathrine Lykke Kirk. 

En værdikæde er hele processen, som en vare gennemgår: Fra idé til færdigt produkt og videre ud til kunden. Værdikæden omfatter alle de trin, hvor der skabes værdi – så produktet kan blive værdifuldt for den, der køber det. Fra råvareudvinding, produktion og distribution til salg og efterfølgende service. 

”Alle de aktører og virksomheder, der bidrager til en proces, tilfører tilsammen værdi til værdikæden. Og netop derfor skal alle led i spil, hvis Danmark skal lykkes med cirkulær økonomi. For cirkulær økonomi er en ny disciplin, som kræver helhedstænkning. Her skal alle led arbejde sammen. Fra designere og udviklere til råvare-leverandører, transportører, producenter og ud til salgsleddet, hvor for eksempel take-back-systemer eller reparation kan være en del af servicen. Samtidig skal man afklare, hvordan produktet senere kan genbruges eller genanvendes, og måske til allersidst deponeres”, forklarer Kathrine Lykke Kirk. 

Læs også: Her er hvad 1200 produktionsvirksomheder fortæller om digital teknologi i forsyningskæden

26 værdikæder er i gang med samarbejdet i Closing Loops. Værdikædesamarbejderne er geografisk spredt og kommer fra mange forskellige brancher. Fælles for dem alle er, at de tænker nyt i værdikæden og ønsker at bidrage til at opnå store effekter inden for den grønne omstilling.

”Danske virksomheder kan få 50 procent i støtte på projektbudgetter op til 3 millioner kroner. Derfor kan Closing Loops gøre en konkret og målbar forskel for de værdikæder, der beslutter sig til at samarbejde om nye cirkulære løsninger”, siger Kathrine Lykke Kirk og understreger, at ansøgerne skal have ambitioner om at skabe konkrete resultater sammen. For eksempel om at nedbringe virksomhedens ressourceforbrug og affaldsmængder eller udvikle innovative løsninger, der giver nye forretningsmuligheder.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Effektivitet, komfort og lavere omkostninger: Derfor vælger flere den nye Traigo48 fra Toyota

Slimstock Nordic

Sponseret

An opinion Making Artificial Intelligence (AI) land in supply chain practice

Relateret indhold

30.06.2025SCM.dk

Ny aftale åbner for mere udenlandsk arbejdskraft

30.06.2025SCM.dk

Udskældte klimareduktioner skal tages i brug i stor stil

30.06.2025SCM.dk

Stena Recycling opkøber nordjysk vognmandsfirma

27.06.2025Brother Nordic A/S

Sponseret

Derfor kræver linerless labels en særlig printer

27.06.2025SCM.dk

Virksomheder skruer op for fysisk sikring i en ny trusselsvirkelighed

27.06.2025SCM.dk

Månedens udfordring: Stærk logistik kræver fokus på hele værdikæden

26.06.2025SCM.dk

Stærkt Tyskland vejer tungere end USA's toldsatser

26.06.2025SCM.dk

Ahlsell Danmark skifter ud på topposten

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Specialist Training

Event Description

Dato

01.07.2025

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: - Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2025 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til arbejdet i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på din erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1, Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Seminar
ISO 9001 inspirationsseminar

ISO 9001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for formål, baggrund og indhold for ISO 9001 standarden, som er en af de første og mest udbredte standarder og derfor betegnes som ”moderen af alle standarder”.

Dato

21.08.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Seminar
ISO 9001 inspirationsseminar

ISO 9001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for formål, baggrund og indhold for ISO 9001 standarden, som er en af de første og mest udbredte standarder og derfor betegnes som ”moderen af alle standarder”.

Dato

21.08.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

21.08.2025

Tid

09:00

Sted

Online