Industri 4.0: Meget mere end et buzzword

Industri 4.0 kommer ikke til at ændre vores verden fra den ene dag til den anden. Men den måde man som virksomhed vælger at forholde sig til Industri 4.0 nu kan være afgørende for, hvordan fremtiden ser ud.

Industri 4.0 - EffiMat.

Der er mange holdninger til hvad Industri 4.0 egentlig er og hvordan det kommer til at påvirke. I denne artikel vil vi fortælle lidt om, hvad Industri 4.0 betyder for os her hos EffiMat Storage Technology A/S, samt nogle af de valg man som virksomhed med fordel kan tage for at kunne udnytte potentialet ved Industri 4.0 i fremtiden.   
 
Industri 4.0 kan optimere vores kunders driftssikkerhed  
 
Digitaliseringen er på mange måder rygraden i Industri 4.0 og det handler om at skabe integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Her hos EffiMat Storage Technology A/S betyder Industri 4.0 især en forbedret mulighed for at sikre kundernes drift.  
For nogle år siden ringede vores kunder, når der var problemer med deres installationer. Vi sendte en servicetekniker afsted for at løse problemet og i mellemtiden gik kundens produktion i stå. I dag er situationen en helt anden. Vi kan logge direkte på vores løsninger og i mange tilfælde udbedre fejl på distancen. Men når Industri 4.0 for alvor gør sit indtog, vil vi kunne få meldinger på forhånd ud fra mønstre og dermed komme uheldet i forkøbet og forhindre fejl der kan resultere i driftsstop.  Kort sagt betyder det, at vi vil gå fra ”preventive maintenance” til ”predictive maintenance”.  
Hos EffiMat Storage Technology A/S er vi faktisk allerede i gang med Industri 4.0, da vi har nogle kunder som har krævet, at vores løsninger integreres fuldt ud med deres automatiserede produktion. Derfor ved vi også, at Industri 4.0 bringer en masse fordele med sig.  
 
Hvor skal man starte som virksomhed?   
 
Potentialet ved Industri 4.0 er så stort, at det nærmest kan virke uoverskueligt.  
Der er mange nye og hurtige teknologier tilgængelige for virksomhederne, som kan forbedre og effektivisere både produkter, processer og services og som kan gøre overgangen til Industri 4.0 mere flydende. Fællesnævneren for teknologierne er integration.  
Måske har din virksomhed allerede gjort klar til indtoget af den fjerde industrielle revolution eller måske er du i tvivl om, hvor du skal starte? Der findes ikke en ensidigt svar på, hvordan man skal gribe overgangen til Industri 4.0 an. Men en stor del af det handler måske om at redefinere sit mindset som virksomhed. Der kommer til at være tale om både nye forretningsmodeller og helt nyt jobindhold, når industri 4.0 for alvor gør sit indtog. Man kan som virksomhed derfor begynde at indstille sig på at omstille sig til en digital produktion.  Der skal etableres en form for digital parathed, således at produktionen kan tages til et højere niveau igennem automatisering og indsamling af data.  

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT