70 år lørdag den 23. november: Ingeniør, logistikekspert Torsten U. Langebæk

Hvordan kan det være, at Lars Larsen kan blive ved med at ”ha´ et godt tilbud til dig” – og hvorfor er NETTO stadig blandt detailhandelens billigste dagligvareforretninger? Effektivitet og godt købmandsskab er svaret.

Torsten Langebæk fylder 70 og stopper sin karriere.

Bag det første – effektivitet – står Torsten U. Langebæk, Danmarks internationalt kendte logistikekspert. Med ham ved roret skabte Langebæk Logistik A/S, det firma, han har drevet i mere end 35 år, Danmarks første totalt fuldautomatiserede plukkelager til NETTO og et lige så automatiseret, kæmpe centrallager til Jysk.

"Logistik skal skabe værdi”, er Torsten Langebæks udgangspunkt.  Og listen over virksomheder, der har opnået markante effektiviseringer gennem logistikprojekter fra Langebæk er alenlang:  Carlsberg, Danfoss, Grundfos, Flyvevåbnet, Arla, Lego og Post Danmark ,for blot at nævne nogle få fra kundelisten.

Torsten Langebæk er startet med, om ikke jord, så olie under neglene. Han blev nemlig uddannet som maskinarbejder inden han tog sin ingeniøruddannelse.  Som en del af familiedynastiet bag Sophus Berendsen-koncernen og søn af en civilingeniør var hans professionelle fremtid på det nærmeste forudbestemt. Efter at have arbejdet for en stor logistikvirksomhed i USA, England og Tyskland,  startede han da også i familiefirmaet.  Men han var blevet ”bidt af logistik”, og i 1977 købte han logistikdelen ud af Sophus Berendsen og startede T.U. Langebæk A/S.

Torsten Langebæk er kendt og respekteret i logistikbranchen over alt i verden. Hans uomtvistelige faglighed og hans almenmenneskelige evner har gennem årene gjort det muligt for ham at samarbejde tæt med verdens absolut førende teknologileverandører – og dermed tilbyde sine kunder de mest innovative løsninger.

Et stort antal danske bestyrelser har også gennem årene nydt godt af Torsten Langebæks viden og erfaring. Men nu vil han – med egne ord – prøve at blive ”en ægte pensionist”. Det betyder, at han nedlægger øvrige bestyrelseshverv og at det generationsskifte i firmaet, der har været planlagt i flere år, nu gennemføres fuldt ud.  Direktionen består herefter af administrerende direktør Peter Gyldendal og Lars Bek Jensen, der begge er partnere og ejere.

Pensionistlivet bliver dog ikke lig med et liv på sofaen. Torsten Langebæk vil stadig, sammen med hustruen Anette, være i fuld aktivitet ved Esrum Sø, i sommerhuset i Kandestederne, på cykel med hunden, på golfbanen, i kajakken og på rideture. Og ikke mindst vil han  fortsat være en aktiv morfar.

Torsten Langebæk holder afskedsreception

Fredag den 22. november kl. 14-16 på Nordsjællands Konferencecenter, Gydevang 39-41, Allerød

Mere fra...

18.09.2023Langebæk A/S

Sponseret

Langebaek and Optilogic have formed a strategic partnership

31.08.2023Langebæk A/S

Sponseret

Langebæk frigiver sygeplejersketimer og sparer millioner

21.08.2023Langebæk A/S

Sponseret

Herlev Hospital - Logistikken er hospitalets livsnerve

24.01.2023Langebæk A/S

Sponseret

Blue Equity investerer i Langebæk A/S

25.08.2022Langebæk A/S

Sponseret

Langebæk inviterer til reception

17.03.2022Langebæk A/S

Sponseret

Ny strategisk alliance: Coupa og Langebæk indgår regionalt partnerskab