International pakkehub i Københavns Lufthavn når milepæl

For knapt et år siden begyndte DHL at bygge en helt ny international hub i Kastrup, og byggeriet har netop haft rejsegilde. Hundredvis af arbejdspladser er allerede skabt i forbindelse med arbejdet. Om et år forventer DHL at ansætte yderligere 100 nye pakkemedarbejdere til at kunne håndtere 30.000 pakker i timen.

I oktober havde DHL’s nye internationale pakkehub i Kastrup rejsegilde. Foto: René Kongsgaard.

05.11.2021

SCM.dk

”Vi har oplevet en kæmpe vækst i antallet af ind- og udgående pakker særligt under og efter corona-pandemien, der i den grad har skubbet yderligere til nethandlen. Derfor kunne timingen for vores nye internationale hub i Kastrup ikke have været bedre, for danske virksomheder vil opleve, at de fra 2023 kan sende pakker senere og modtage dem tidligere end hidtil. Det kan i den grad styrke deres konkurrenceevne”, siger Steven Den, der er adm. direktør for DHL Aviation, som er ansvarlig for DHL’s nye hub og naturligvis var til stede ved rejsegildet. 

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen samt Thomas Woldbye, der er adm. direktør i Københavns Lufthavn, talte også begge til rejsegildet, hvilket understreger betydningen af den store nye hub. 

Læs også: DHL opsætter solceller på distributionscentre i Dubai

 Der findes i dag blot 20 tilsvarende internationale DHL hubs i verden, og betydningen af hubben i Kastrup øges nu yderligere med byggeriet. Hidtil har pakker til og fra Danmark skulle runde DHL’s hubs i Leipzig i Tyskland eller East Midlands i England inden de blev sendt videre til deres slutdestination. Men om ikke så længe bliver det altså fra DHL i Danmark, at pakkerne bliver sendt direkte ud i verden fra europæisk grund. 

10-doblet kapacitet 

Kapaciteten for den nye 26.172 m2 store hub bliver ti gange det, som DHL i dag håndterer via den nuværende hub i Kastrup. Fysisk er den nye hub også tre gange større. Indvendigt bliver den udstyret med fuldautomatiserede anlæg, der kan sikre hurtig håndtering af ikke mindre end 30.000 pakker i timen. Det er pakker, der vel at mærke alle skal registreres før de sendes videre. For nogle af pakkerne skal indholdet desuden fortoldes. Det fuldautomatiske anlæg fordeler endda pakkerne til 90 kurerbiler og 27 lastbiler. 

”Den nye internationale hub bliver state-of-the-art i vores netværk. Det er både inden for automatisering af pakker, og for selve byggeriet og de automatiske anlæg, hvor vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og på at nedbringe vores CO2-emission. På den måde flugter det fuldstændig med DHL’s mål om at nedbringe vores CO2-emission så meget som muligt inden vi er CO2-neutrale i år 2050”, siger Steven Den. 

Læs også: DHL indkøber første elektriske fragtfly

I den nye bygning vil der være 5.000 m2 solceller på taget til at generere strøm. Regnvand vil blive opsamlet til at skylle toiletterne og rengøre biler i bygningens vaskehal, og al belysning vil være LED, som er ekstremt strømbesparende. Selve sorteringsanlægget vil også være mere energivenligt. Og endelig vil det være muligt at oplade DHL’s danske flåde af el-køretøjer ved opsatte ladestationer på området. 

”Byggeriet viser på mange måder alt, hvad vi står for – nemlig at vi kan håndtere og transportere pakker internationalt i et stadigt højere tempo og med god samvittighed, fordi vi omstiller os til at være mere klimavenlige. Det gør os alle stolte og glade for at komme på arbejde. Og det er en væsentlig grund til, at DHL fornylig blev kåret til den bedste europæiske arbejdsplads”, siger Steven Den. 

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024SCM.dk

Stor international aktør udvider sit lager på Aalborg havn

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup