IT-chefer nedtoner regelmæssigt cybertrusler

Danske virksomheders øverste ledelse bliver vildledt omkring den reelle sikkerhedshedsrisiko, men det er ikke med IT-chefernes gode vilje. 86 procent føler sig nemlig presset til at nedtone risikoen. Det viser en global undersøgelse om IT-sikkerhed, som 210 danske chefer har deltaget i.

Danske chefer er i højere grad villige til at gå på kompromis med IT-sikkerhed end chefer i andre lande. Samtidig føler flere danske IT-chefer sig presset til at nedtone cybertrusler mod virksomheden. Foto: 123RF.

09.12.2021

SCM.dk

Globalt set er det ”kun” 82 procent af IT-chefer, som føler et pres for at nedtone sikkerhedstruslen mod virksomheden, når de står overfor bestyrelsen. Men i det Danmark ligger tallet over det i forvejen høje tal. Her melder 86 procent af IT-chefer om samme pres.

Det fremlægger cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro, der har fået foretaget en global undersøgelse af virksomhed til IT-sikkerhed gennem det uafhængige analyseinstitut Sapio Research. 5.321 chefer har deltaget på tværs af 26 lande, hvoraf 210 er danske.

Undersøgelsen viser, at mens 63 procent mener, at de jævnligt bliver udsat for pres, er det næsten hver fjerde, der oplever et konstant pres.

”Analysen viser, at størsteparten af IT-chefer i Danmark og resten af verden undlader at fortælle hele sandheden, når de står over for bestyrelsen, fordi de er bange for, at de gentager sig selv eller fremstår alt for negative. Det skaber en ond cirkel, hvor virksomhedens øverste ledelse bliver vildledt omkring den reelle sikkerhedsrisiko,” siger Christian K. Beck, der er Trend Micros danske countrymanager, til Security World Market.

Resultatet er, at den øverste ledelse ikke forstår den IT-sikkerhedsrisiko, som virksomheden står over for fire ud af 10 danske IT-chefer svarer, at det er tilfældet.

Læs også: På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav

Men selvom emnet er svært at forstå og IT-cheferne måske underinformerer, så svarer over halvdelen også, at de møder manglende vilje blandt virksomhedens top til at prøve at forstå. 37 procent siger, at de mener, at ledelsen ikke prøver at forstå problemet, mens hver fjerde direkte mener, at topledelsen ganske enkelt nægter at forstå problemet.

”Vi er nødt til at ændre den måde, vi taler om IT-sikkerhed på, så virksomhedens øverste ledelse forstår, at IT-sikkerhed er en grundlæggende forretningsmæssig drivkraft i en moderne virksomhed,” fortsætter Christian K. Beck.

IT-folk nedtoner – cheferne nedprioriterer

Ifølge Trend Micros undersøgelse er det dog ikke forståelsen for cybertrusler, som cheferne mangler. I stedet er det viljen til at sætte handling bag ordene.

Hver fjerde danske chef tilslutter sig, at cybersikkerhed er den største trussel af alle i virksomhedens samlede miljø. Samtidig vurderer 59 procent, at den mest omkostningstunge trussel mod virksomheden er et cyberangreb.

Læs også: Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden

Men kun syv procent af danske chefer melder, at de aldrig vil gå på kompromis med IT-sikkerheden. Mere end ni ud af ti er altså villige til at sætte andre forretningsmæssige mål som produktivitet, innovation eller kundeoplevelsen før cybersikkerheden.

Ligesom presset på IT-cheferne, ligger viljen til at nedprioritere IT-sikkerheden også højere blandt danske chefer. Undersøgelsens globale gennemsnit ligger nemlig på 90 mod det danske 93 procent.

Et lyspunkt i cybermørket

Selvom danske ledere i dag ikke er særlige villige til at prioritere IT-sikkerheden, viser undersøgelsen, at de med den rette gulerod er mere end villige til at lægge kursen om.

Seks ud af 10 mener, at de vil begynde at tage cybersikkerheden mere alvorligt, hvis deres kunder begynder at kræve mere avancerede sikkerhedscertificeringer af virksomheden, ligesom 55 procent mener, at samme høje krav fra investorer vil sætte skub i IT-fokusset i virksomheden.

57 savner dog ganske enkelt også, at det er nemmere at illustrere og forklare de forretningsmæssige konsekvenser af et cyberangreb over for den øverste ledelse.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

10.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Beyond superficial omnichannel

05.06.2024SCM.dk

IT-Branchen er bekymret for Danmarks digitale udvikling

04.06.2024SCM.dk

AI-drevne robotter kan afhjælpe mangel på logistikmedarbejdere

03.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - The rise of alternative revenue streams

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup