Jungheinrich bygger et fuldautomatisk logistikcenter med arculee AMR for Prodrive Technologies

Første samlede ordre for Jungheinrich med den nye arculee AMR. Maksimal fleksibilitet gennem automatisering med et mix af innovative mobile robotter og klassiske AGV smalgangstrucks. Komplette, integrerede løsninger fra samme leverandør gør konstruktionen af et lager effektiv og bæredygtig

Foto: Jungheinrich.

Jungheinrich, en af verdens førende leverandører af intralogistiske løsninger, bygger nyt, moderne logistikcenter for den hollandske teknologivirksomhed Prodrive Technologies.  Den nye bygning med over 20.000 m2 lagerplads bliver bygget nær Eindhoven og vil være fuldt operationel i efteråret 2022. Hjertet i lageret bliver en holistisk logistikløsning med en flåde på 14 autonome mobile robotter (AMR) og 8 EKX 516a førerløse smalgangstrucks. Alle trucks er forbundet via Jungheinrich Logistics Interface til Jungheinrichs WCS, som kontrollerer transportbevægelserne i det automatiserede system. Ved at kombinere AMRer i præ-zonen som et forbindelseselement til ordreplukning og AGVer i reolområdet, hæver Jungheinrich materialeflowet hos Prodrive til et nyt automatiseringsniveau. Den mobile robot arculee vil levere og fjerne paller fra de to automatiserede lagerområder og flytte dem efter "vare-til person" princippet til plukkestationerne, hvor de bliver plukket manuelt.

"Med projektet hos Prodrive understreger vi vores ekspertise inden for området automatiseringsløsninger. Vi er især glade for, at vi kan bygge på arculee S-modellen fra vores nye Jungheinrich familiemedlem arculus inden for mobile robotter," siger Dr. Markus Heinecker, Vice President Automated Systems AGV hos Jungheinrich. I december 2021 offentliggjorde Jungheinrich opkøbet af robotvirksomheden arculus. Med købet af den innovative opstartsvirksomhed udvider Jungheinrich især sin portefølje inden for automatisering og kan nu tilbyde markedsførende teknologier inden for området autonome mobile robotter. "Efterspørgslen efter AMR er støt stigende pga. stærk vækst specielt inden for e-handel. Vi kan nu i højere grad hjælpe vores kunder med at nå deres mål inden for effektivitet og bæredygtighed gennem præcis og holistisk procesautomatisering".

For Prodrive er samarbejdet om det nye lagerprojekt et logisk trin i et langvarigt kundeforhold. Jungheinrich har gennem mange år hjulpet det hollandske selskab med sin ekspertise inden for intralogistik. Et andet væsentligt kriterium, som gjorde at valget faldt på Jungheinrich, er ifølge Mark Menting, Global Process Owner Logistics ved Prodrive Technologies, alsidigheden i systemløsningen. "I dag er fleksibilitet i forsyningskæden et afgørende kriterium for økonomisk succes. For os betyder det: vi skal plukke varer hurtigere, mere effektivt og fejlfrit. Med sin blanding af innovative robotter og klassiske AGVer imødekommer Jungheinrichs automatiseringsløsning alle disse krav. Den muliggør også yderligere optimering på et senere tidspunkt," siger Menting.

21.02.2022Jungheinrich

Sponseret

Jungheinrich bygger en batterilagerfabrik med det mål at producere 100 procent CO2-neutrale batterier

17.02.2022Jungheinrich

Sponseret

Jungheinrich bygger et fuldautomatisk logistikcenter med arculee AMR for Prodrive Technologies

01.12.2020Jungheinrich

Sponseret

Handler ansvarligt: Jungheinrich er blandt de mest bæredygtige virksomheder i maskinindustrien

20.10.2017Jungheinrich

Sponseret

Webshoppen Jungheinrich PROFISHOP åbner i Danmark

03.04.2014Jungheinrich

Sponseret

IFOY Award 2014

06.03.2014Jungheinrich

Sponseret

Månedens brugte truck