Kan kunstig intelligens styrke jeres supply chain?

Nye teknologier som f.eks. kunstig intelligens og machine learning kan bruges til at forbedre enhver virksomheds supply chain. Virksomheder som Amazon og Alibaba bruger disse teknologier for at kunne håndtere deres enorme ordremængder.

Uvikling i markedsværdi Amazon vs. Walmart.

Det har været interessant at følge hvordan de store spillere i verden, som Walmart, Amazon og Alibaba strategisk har taget udfordringen op med at håndtere de store mængder varer der bliver købt på internettet.

Amazon

Amazons købte i 2012 firmaet Kiva Systems der havde udviklet en selvkørende lagerrobot der blev styret med kunstig intelligens. Med disse robotter kunne de lave effektiv goods-to-man plukning, så disse robotter har været grundlaget for at kunne plukke og shippe den mængde varer de kan i dag. Deres lagerstyringsstrategi har altså været at satse på ny teknologi til ordrehåndtering.

Walmart

Walmart investerede i 2013-2015 i e-handel ved at bygge nye e-commerce fulfilment centre rundt om i USA. Plukkestrategien i disse centre var primært manuelt man-to-goods plukning, hvilket er mindre effektivt end Amazons lagerrobotter. Se på grafikken hvordan markedsværdien har udviklet sig for hhv. Amazon og Walmart i nævnte periode.

Alibaba

Alibaba sender 10 mio pakker, hvilket er 4 gange så mange pakker som Amazon. De har kopieret Amazons lagerrobot til styring af deres lagre, og derudover er de gået skridtet videre og har implementeret kunstig intelligens i alle led i deres supply chain fra indkøbsforecast til levering hos kunden. De har også brugt Big Data analyse til at udregne hvor mange lagre de skulle have og hvor de skulle placeres for at kunne dække Kina med 24 timers levering.

Hvad gør man i Europa?

Amazons og Alibabas lagerrobotter er meget pladskrævende (Alibabas lagre har et footprint på 1 kvadratkilometer) og vil sandsynligvis ikke vinde stort indpas i Europa hvor jord på de attraktive lagerlokationer er væsentlig dyrere.

Derfor bygges der her i stedet i højden, og der bruges andre robotter og miniload- og shuttlesystemer i stedet. På mange af disse systemer er styringen dog langt fra optimal, så på de fleste af disse systemer vil man ved brug af f.eks. kunstig intelligens kunne opnå væsentlige performanceforbedringer.

Hvordan kan kunstig intelligens forbedre jeres virksomhed? Kunstig intelligens kan f.eks. bruges til:

  • automatisk at kunne opdage indkøbsmønstre og dermed kunne indkøbe til behov og undgå at indkøbe for meget
  • at forudsige hvilke og hvor mange ordrer der kommer i dag, i morgen mv.
  • at finde den smarteste opbevaringslokation i forhold til at holde plukketiden nede
  • at udtænke den smarteste måde at plukke dagens ordrer på
  • at optimere performance på automatiske lagre
  • automatisk at kunne tage højde for sæsonvarer
  • at undgå relokationer i dit automatiske lager
  • at forudsige maskinnedbrud på dit automatiske lager

Kontakt evt. Logiritmic for at høre om jeres muligheder for introduktion af nye teknologier: https://logiritmic.com

30.11.2018Logiritmic ApS

Sponseret

Kan kunstig intelligens styrke jeres supply chain?

15.05.2018Logiritmic ApS

Sponseret

Optimér performance i jeres automatiske lager