Karrieremuligheder i industrien skal synliggøres

Lokale gymnasielærere mødtes med repræsentanter fra 11 midt- og vestjyske industri- og produktionsvirksomheder for at blive klogere på, hvordan de kan bruge dem i den daglige undervisning.

Lokale gymnasielærere mødtes med repræsentanter fra 11 Midt- og Vestjyske industri- og produktionsvirksomheder for at blive klogere på, hvordan de kan bruge dem i den daglige undervisning. Foto: Business Region Midtvest..

30.11.2022

SCM.dk

Business Region MidtVest står bag projektet STEM på industrien, som har til formål at synliggøre overfor gymnasie- og HF elever, hvilke gode karrieremuligheder der findes i de lokale industrivirksomheder. Et af redskaberne er at inddrage lærerne på gymnasier og ungdomsuddannelserne, så de fremover sætter yderligere fokus på at flytte undervisningen ud i virksomhederne.

Business Region MidtVest havde derfor inviteret gymnasie- og HF undervisere og uddannelsesledere fra syv midt- og vestjyske kommuner på besøg på konferencecentret Laugesens Have i Videbæk til at mødes med 11 virksomheder og fire videregående uddannelsesinstitutioner.

Læs også: Manglen på arbejdskraft i industrien når nye højder

Formålet var at skaffe kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder, som i mange år har kæmpet med rekruttering. Kort sagt skal eleverne gennem undervisningsforløb på ungdomsuddannelserne få øjnene op for, hvor gode karrieremuligheder der er i Midt- og Vestjylland. 

”Det var en virkelig god dag, hvor mange broer blev bygget og mange så helt nye og spændende muligheder efter snakken mellem virksomheder og uddannelsesinstitutionerne. Der mærkes en kæmpe opbakning fra alle parter for at samarbejde om at løfte rekrutteringsudfordringerne her i Midt- og Vestjylland”, siger Pernille Maj Svendsen, projektleder hos Business Region MidtVest.

Unge skal møde professionelle aktører
Et af de deltagende gymnasier var Holstebro Gymnasium og HF. Her fortæller, Ane Charlotte Skou Sølvsten, netværkskoordinator på Holstebro Gymnasium og HF om baggrunden for deres deltagelse. 

”På Holstebro Gymnasium og HF er vi i gang med en proces, der helt generelt set skal lede frem til et mere kontinuerligt samarbejde med forskellige eksterne aktører, herunder virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Målet er, at alle elever på Holstebro Gymnasium og HF i løbet af deres uddannelsesforløb skal møde professionelle aktører i tilknytning til både korte oplevelser og længere undervisningsforløb, hvor det relationelle samarbejde spiller en konkret rolle. Karrierelæring er et vigtigt delmål i denne proces, ligesom anvendelsesorientering, variation af undervisning og ønsket om lokal forankring”.

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle