DHL starter dronelevering i Kina

Kinas første fuldt automatiske og intelligente leveringsløsning, hvor droner transporterer varer, der bliver på- og aflæsset via intelligente pakkebokse, er netop blevet lanceret af DHL Express og EHang.

DHL Express og EHang har som de første virksomheder i Kina sammen lanceret en fuldt automatisk og intelligent droneleveringsløsning, der skal håndtere udfordringerne ved last mile-levering i Kinas urbane områder. Foto: DHL..

22.05.2019

SCM.dk

Lanceringen fandt sted i EHangs kontrolcenter i megabyen Guangzhou i den sydlige del af landet, hvor ledende medarbejdere fra de to firmaer forklarede, hvordan dronen fremover skal levere varer til DHL’s kunder.

Med lanceringen er de to virksomheder de første, der præsenterer en løsning af denne type på det kinesiske marked, og det skal ifølge parterne selv ses som et vigtigt skridt i bestræbelserne på at bringe innovative og intelligente løsninger baseret på en højere grad af autonomi ind på markedet.

”Vi er glade for at samarbejde med EHang om at sætte en ny milepæl med denne nye fuldt automatiserede og intelligente logistikløsning, der kombinerer styrkerne fra verdens største internationale ekspresvirksomhed med dem fra en af verdens førende UAV-virksomheder”, sagde CEO for DHL Express China, Wu Dongming, og fortsatte:

“Det er en spændende tid for logistikbranchen med fortsat vækst i den kinesiske økonomi og grænseoverskridende handel fra især Sydkina og Greater Bay Area, der er hjem for et stigende antal af SMV’er og startup-virksomheder. Det betyder, at der er et enormt logistikbehov, der samtidig skaber nye muligheder for at implementere innovative løsninger, der kan fortsætte væksten med større effektivitet, bæredygtighed og mindre omkostninger”, sagde han.

Den nye leveringsrute, der er blevet skabt eksklusivt til DHL’s kunder, dækker en distance på omkring otte kilometer mellem kundens lokalitet og DHL’s sevicecenter i Liaobu i Guangdong-provinsen.

Dronen skal lande på taget af en intelligent pakkeboks, som kan forbindes til automatiserede processer som sortering, scanning og opbevaring, og kommer til at indeholde som ansigtsgenkendelse og ID-scanner. Foto: DHL.

Kan reducere leveringen fra 40 til otte minutter
EHang anvender det mest avancerede UAV (ubemandede luftfartøj) i sin nyligt lancerede Falcon-serie, der indeholder det højeste niveau af intelligens, automatik, sikkerhed og pålidelighed.

Dermed kan den håndtere komplekse vejforhold og trafikpropper, som tit ses i urbane områder. Den reducerer tiden for envejslevering fra 40 til kun otte minutter, og kan spare omkostninger på op til 80 procent pr. levering.

”Med denne lancering forventer vi, at smart dronelevering som en innovativ leveringsløsning vil blive udvidet og realiseret i flere områder, og vi ser frem til at samarbejde med DHL om at opbygge økosystemet for et multi-dimensionelt urbant lufttransportsystem”, siger EHangs grundlægger og CEO, Hu Huazhi.

EHang Falcon-dronerne har otte propeller på fire arme og er designet med en overflod af systemer, der sikrer fuld backup, samt diverse sikkerhedsmoduler. Egenskaber, der sikrer en høj ydeevne, inkluderer vertikal start og landing, GPS og visuel identifikation, smart flyveplanlægning, fuldautomatiseret flyvning og netværksforbindelse i realtid.

Dronen kan bære op til fem kg gods pr. flyvning, og kan lette og lande fra toppen af såkaldt intelligente pakkebokse, der er blevet specielt udviklet til den fuldt automatiske på- og aflæsning af forsendelser. Boksen kan forbindes til automatiserede processer som sortering, scanning og opbevaring, og kommer til at indeholde funktioner som ansigtsgenkendelse og ID-scanner.

Læs også: Elektriske fragtcykler indtager norske byer

DHL vil efter lanceringen fortsætte med at identificere nye ruter, der kan blive udviklet til klienter, som har behov for skræddersyede ydelser og logistikløsninger, og vil arbejde tæt sammen med EHang om at skabe anden generation af droner i en nær fremtid, der vil forbedre kapacitet og rækkevidde yderligere.

https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6534715736290668544

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup