Logistikcenter på 100.000 m2 er hjørnesten i Schous nye logistikstrategi

Nyt logistikcenter er bygget til fremtidens vækst og vareflow. Kursændring var nødvendig, hvis non-food distributørens forsyningskæde skal udvikle konkurrenceevne og følge med fremtidens vækst. Det viste analyse med fremskrivning af logistik-flowet.

”Det var en vigtig proces at blive enige om, hvordan virkeligheden tager sig ud. Det tog nogle måneder, men jo bedre data, desto bedre resultat”, siger Rune Skou Raun. Foto: Langebæk..

29.11.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Danmarks største nonfood distributør Schou Company konsoliderer sin logistik i et nyt center på 100.000 kvadratmeter i Kolding. Det skal stå færdigt i 2023.
Byggeriet er en konsekvens af en logistikanalyse, der viste, at Schous vækst og konkurrenceevne krævede en kursændring. Optimeringer i distributørens tre eksisterende distributionscentre var mulige; men analysen viste også, at et nyt, samlet logistikcenter med moderne håndtering årligt vil forbedre Schous drift med et millionbeløb.
”I 2019 stod vi i et strategisk vadested og søgte rådgivning”, fortæller Rune Skou Raun, som er supply chain director i Schou Company og fortsætter:

”Alle i vores netværk sagde, at Langebæk har både de strategiske og operationelle kompetencer til at analysere og dernæst implementere strategien”.
Langebæks forretningsanalyse tog udgangspunkt i de tre danske logistikcentre. Analysen synliggjorde sort på hvidt bestyrelsen, at det var interessant at gå et spadestik dybere, og bestyrelsen bad derfor Langebæk om at arbejde videre med flere muligheder. I slutningen af 2019 havde bestyrelsen fået den afgørende indsigt: Fremtidens vækst og lønsomhed var bedst sikret ved at opføre et helt nyt logistikcenter i Kolding.

Det nye logistikcenter får et fuldautomatisk højlager, der er 42 meter højt og indeholder 40.000 pallepladser kombineret med et kampagneområde. Resten er et manuelt lager, 15 meter højt med cirka 85.000 pallepladser. I alt i omegnen af ikke mindre end 125.000 pallepladser. Foto: Langebæk..

3.400 daglige paller ind
Det nye logistikcenter får et fuldautomatisk højlager, der er 42 meter højt og indeholder 40.000 pallepladser kombineret med et kampagneområde. Resten er et manuelt lager, 15 meter højt med cirka 85.000 pallepladser. I alt i omegnen af ikke mindre end 125.000 pallepladser.

I 2023 vil der dagligt køre omkring 3.400 paller ind og videre ud til kunderne.

Det nye logistikcenter er bygget til vækst, og Schou skal ikke bruge det hele til en begyndelse. Derfor udlejes en del i starten.

Langebæk er desuden rådgiver og projektleder på valg af og opbygningen af den interne logistik i både det fuldautomatiske højlager og det manuelle lager. Selve højlageret og automatikken opføres af SSI Schäfer, og det manuelle lager opføres af Daugaard Petersen. Byggerådgiver er AK83.

Fakta om Schou Company

Schou Company omsatte i 2020 for lige knapt 1,7 milliarder kroner og er Nordens største nonfood leverandør med alt inden for bolig, isenkram, have, cykler, auto, værktøj og maskiner.

Optimeret til Schous behov
”Schou får et logistikcenter, der er bygget til deres behov, og som er optimeret til at håndtere den fortsatte vækst og stigende kompleksitet i logistikken”, fortæller John Carstens, partner hos Langebæk. Han fortsætter:

”Det er et godt projekt med et åbent samarbejde, hvor vi fik skabt et godt beslutningsgrundlag. Data er vigtige i moderne logistik. Det er ikke mindst vigtigt at få de rigtige data, og det lykkedes. Vi har også haft fordel af, at vi har kunnet trække på en kæmpe viden fra tilsvarende projekter i Norden”.

Rune Skou Raun tilføjer: ”Langebæk påtog sig rollen med projektstyring og opfølgning på emnerne. Og i kraft af deres størrelse har de specialister inden for de forskellige discipliner, som de inddrog i processen. Det giver tryghed”.

En af de mere afgørende dele af Langebæks logistikanalyse var at få forskellige scenarier beregnet og arbejde med at fremskrive udviklingen inden for de enkelte varenumre.

Fakta om projektet

• Bygherre: Schou Company
• Logistikrådgiver: Langebæk
• Entreprenør højlager 5.500 m2: SSI Schäfer
• Entreprenør 95.000 m2 lager: Daugaard Petersen
• Bygherrerådgiver: AK83
• Byggeperiode: 2021-2023

Datagrundlag er afgørende
For at kunne gennemføre de nødvendige dataanalyser igennem projektet og dermed blive i stand til at analysere og skabe grundlaget for at træffe de rette beslutninger, blev der arbejdet intenst på at skabe og validere et godt datagrundlag.

”Det var en vigtig proces at blive enige om, hvordan virkeligheden tager sig ud. Det tog nogle måneder, men jo bedre data, desto bedre resultat, og vi har fået skabt et datagrundlag og en datatilgængelighed, som vil hjælpe os i fremtiden”, siger Rune Skou Raun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup