Luftfragtindustrien forventer, at væksten fortsætter i 2019

Hvis alt går, som IATA forventer, så kan luftfragtindustrien se frem til at samlet overskud på 35,5 milliarder dollar i 2019. Her spiller faktorer som mængden af gods, økonomisk vækst, brændstofpriser og beskæftigelsen afgørende roller.

IATA forventer en stigning i godstransporten via fly på 3,7 procent i 2019. Det er dog en lavere vækst end de seneste år. Arkivfoto..

29.01.2019

SCM.dk

For luftfragtsindustrien bliver 2019 det tiende år med vækst i indtægterne samt det femte år i træk, hvor flyselskaber leverer afkast, der overstiger industriens samlede omkostninger.

I alt kommer det til at betyde et overskud på 35,5 milliarder dollar (234 mia. kr.), når året er omme, eller ca. 10 procent mere end det forventede overskud på 32,3 milliarder dollar i 2018.

Det forventer det internationale luftfartsselskab (IATA) i hvert fald ifølge Supply Chain Management Review.

Læs også: Disse fem luftfragt-trends kommer til at præge 2019

“Vi havde forventet, at stigende omkostninger ville svække rentabiliteten i 2019. Men det store fald i oliepriser og solid vækst i BNP har givet en buffer. Vi er derfor forsigtigt optimistiske og tror, at væksten vil fortsætter i hvert fald et år endnu”, siger generaldirektør og CEO for IATA, Alexandre de Juniac.

Organisationen tør dog ikke helt udelukke, at det i sidste ende kommer til at gå den modsatte vej og fremsætter derfor fire faktorer, der er afgørende for, hvordan året kommer til at forløbe i luftfartsindustrien:

Gods:
Den årlige stigning i godstransport på 3,7 procent er den mindste siden 2016. Det skal ifølge IATA ses som en konsekvens af verdenshandlen, der lige nu står svagt som følge af den stigende protektionsime. Udbyderne af godstransport forventes samlet at vokse med to procent, hvilket er et godt stykke under den forventede stigning i 2018 på ti procent.

Branchens indtægter stiger dog fortsat hurtigere end omkostninger, og derfor forventes godsbranchen også at gå styrket ud af 2019 med et overskud på 116,1 milliarder dollars (764 milliarder kroner).

Økonomisk vækst:
Den økonomiske vækst ser ud til at fortsætte, bl.a. med udsigt til, at USA’s BNP vil stige med 3,1 procent i 2019 (hvilket er en smule under stigningen på 3,2 procent i 2018). For at sikre en solid rentabilitet er en stabil vækst en vigtig forudsætning, men flere ting kan dog gå ind og påvirke væksten i løbet af året.

Her nævner Supply Chain Managemnet Review faktorer som handelskrige, Brexit og andre politiske usikkerheder som risici. Alligevel er der dog lige nu konsensus om, at det ikke vil opveje for de positive effektiver, som vi har set som følge af en ekspansiv finanspolitik og stigende erhvervsinvesteringer.

Brændstofpriser:
Den økonomiske udsigter for 2019 er baseret på en forventet gennemsnitlig oliepris på 65 dollar (428 kroner) pr. tønde, hvilket er lavere end de 73 dollar pr. tønde, som vi oplevede i 2018. De faldende brændstofpriser skal ses i lyset af en stigning i den amerikanske olieproduktion- og beholdning, og bliver budt velkommen af flyselskaberne.

Læs også: Stadig mere gods i luften

Beskæftigelse:
Den samlede beskæftigelse hos flyselskaberne forventes i 2019 at nå op på 2,9 millioner, hvilket vil være en stigning på 2,2 procent i forhold til 2018. Samtidig er lønningerne dog også stigende, og samlet forventes lønudgifterne pr. ansat at stige med 2,1 procent i 2019 efter en lang periode, hvor de ellers har været stabile. Det kan dog opvejes ved, at man også forventer en stigning i produktiviteten hos de ansatte på 2,9 procent.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

29.02.2024SCM.dk

EU-Rådet kunne ikke vedtage due diligence-direktivet

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup