Lynhurtig levering vinder frem

Flere og flere virksomheder vil gerne betale for ultrahurtig personlig levering, også over store afstande. Det har bl.a. DHL i Danmark oplevet, og her forventer man at 2015 vil sætte rekord på området.

22.10.2015

SCM.dk

Et stigende antal virksomheder verden over opererer efterhånden med lynhurtige leveringstider – same day delivery – på små og større forsendelser, både via droner og personlige tjenester, som eksempelvis UberRush og Amazon, der eksperimenterer med et lignende koncept.

Læs også: Uber leverer pakker i USA

Herhjemme har kurérfirmaet DHL Express ligeledes stiftet bekendtskab med den voksende tendens i retning af kunder, der efterspørger nærmest omgående levering af tidskritiske forsendelser, også over store afstande – og er villige til at betale for det.

”Her på bagkant af finanskrisen kan vi se, at danske virksomheder værner ekstra meget om deres kunder. Derfor går de gerne ekstra langt for at sikre høj kundetilfredshed. Det indebærer blandt andet, at de sagtens kan finde på at sende en af vores kurerer til udlandet med en pakke under armen, hvis han kan være fremme inden døgnet er omme,” siger adm. direktør for DHL Express i Danmark, Claus Lassen, i en pressemeddelelse.

Et af de seneste eksempler er en jysk virksomhed, der skulle åbne en forretning i USA, men manglede en harddisk til opdatering af noget kritisk software. På grund af en stram deadline, valgte virksomheden med få timers varsel at sende en DHL-kurér over Atlanten med harddisken.

Fra ordren indløb til og til pakken var fremme gik der 17 timer. Den slags service er naturligvis ganske bekostelig, men ikke desto mindre er DHL sikre på, at efterspørgslen fortsat vil stige.

”Selvfølgelig er det ikke billigt at sende en personlig kurér til USA, men vi er fair i vores prissætning, for vi skal også kunne se vores kunder i øjnene efterfølgende. Og noget tyder på at vores priser er mere end rimelige, for vi oplever en stigende efterspørgsel efter disse skræddersyede, tidskritiske transporter. Derfor kommer vi i år til at levere en markant bundlinje inden for Same Day-området,” siger Claus Lassen.

Læs også: Finsk postvæsen starter dronelevering

DHL forventer, at omsætningen i virksomhedens danske afdeling for same day delivery vil stige med 18 procent fra 2014 til 2015, mens antallet af same day delivery-transporter fra Danmark til Tyskland er steget med 167 procent over det sidste år.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle