Lynhurtige leveringer vinder frem: Det handler om convenience

Kunderne forventer, at det skal være nemt, bekvemt og hurtigt at handle online, og derfor kaster flere netbutikker sig over lynlevering.

"Når behovet for en brystpumpe opstår i 11. time, når du akut mangler en autostol, eller favoritbamsen er pist væk, så er hjælpen ikke mere end et klik væk”, siger Camilla Dindorp, der er Head of Marketing ved BabySam. Foto: Ivan Stajkovic / 123RF.

14.01.2022

SCM.dk

Har du bevæget dig rundt i København eller en anden større by i Danmark, så har du sikkert bemærket det stigende antal cykelbude, som fræser rundt med læssede tasker.

Budene forbindes typisk med cola og pizza, men flere og flere af bud-taskerne er faktisk ofte proppet med fysiske varer fra netbutikkerne.

De danske netbutikker er nemlig i stigende grad ved at kaste sig over konceptet Ultra Fast Delivery, der, som navnet antyder, handler om at levere varerne ekstremt hurtigt – ofte hurtigere end hvis kunderne selv skulle klare indkøbene.

En af de butikker, der tilbyder lynhurtig levering, er A.C. Perchs Thehandel. For den traditionsrige thebutik handler det om at gøre oplevelsen mere bekvem for kunden, forklarer Direktør Christian Hincheldey:

”Vi ser det som en service overfor vores kunder. Hvis de vil nyde deres Afternoon Tea enten privat eller på kontoret, så kan vi bringe det hurtigt ud”.

Læs også: Dyr fragt skræmmer kunderne væk fra netbutikker

Også BabySam tilbyder kunderne, at de kan få deres varer hurtigere, end hvad en gennemsnitlig barne-putning tager. Virksomheden, der har 30 butikker rundt i landet, samarbejder med Wolt og kører lige nu et pilotprojekt om lynlevering med seks butikker.

”Vores mål er at være til rådighed, når du har brug for os, og Wolt har skabt en platform, som støtter op om det mål. Derfor ser vi dette samarbejde som helt oplagt. Så når behovet for en brystpumpe opstår i 11. time, når du akut mangler en autostol, eller favoritbamsen er pist væk, så er hjælpen ikke mere end et klik væk”, forklarer Head of Marketing Camilla Dindorp.

Drøn på udviklingen

I Dansk Erhverv følger Jens Wedenborg udviklingen i logistikbranchen tæt. Han mener, at udviklingen på området går stærkere end forventet.

”I vores seneste logistikanalyse svarer 36 procent af netbutikkerne, at de forventer, at 8-timers levering er normalt om højst 5 år. Lynlevering er i hvert fald noget, som netbutikkerne skal forholde sig til, for vi ved fra andre områder, at når kunderne først har fået smag for noget, så bliver det hurtig en forventning”, siger Jens Wedenborg.

Den vurdering er Pernille Slinkert, stifter af Slinkert Logistic Advice helt enig i.

Læs også: Med ny el-lastbil bliver Dachser grønnere i København

”Konklusionen er klar: slutkunderne ønsker og har en forventning om, at leverandøren tilbyder hurtig levering. Når vi taler om hurtig levering, er det levering samme dag inden for få timer eller senest dag efter. De virksomheder, der ikke imødekommer slutkundens ønsker, vil måske ikke på den korte bane tabe konkurrencefordele, men det kommer de til på lang sigt”.

Hun rådgiver netbutikker til at undersøge to ting, inden de indgår et strategisk samarbejde med en leverandør om hurtigere levering:

  • Hvilke geografiske områder dækker leverandøren sammenholdt med jeres kunders placering, med udgangspunkt i jeres fulfilment center?
  • Hvilke IT-platform kan i som virksomhed tilbyde jeres kunder via leverandøren?

Fint, men hvad med bæredygtigheden?

Det er skønt for forbrugerne, at theen, kaffebønnerne og bleerne kan leveres på ingen tid, men går det ikke ud over miljøet og klimaet?

Nej, det behøver det ikke. Både netbutikkerne og logistikvirksomhederne har nemlig fokus på at skåne miljøet og levere på den mest grønne måde, forklarer Jens Wedenborg, chefkonsulent i Dansk Erhverv, og peger på logistikvirksomheden Airmee som et godt eksempel.

”Airmee leverer 40 procent af alle leverancer emissionsfrit, altså med elbiler eller ladcykler, og i 2022 har de mål om at skifte til en endnu større andel af eldrevet-leverancer.”

Læs også: Dansk startup går all in på samme-dags-levering

Jens Wedenborgs udsagn om, at hurtig levering ikke er mere miljøbelastende end andre former, bliver bakket op af Mads Falker, som er General Manager hos Budbee.

”Vores primære tilbud er levering næste dag, men vi laver også samme-dags- leveringer. Med hensyn til leveringsprocessen er det præcis det samme. Forskellen ligger i den tekniske integration med partneren, hvori samme dag er mulig, fordi pakken er booket til levering direkte fra forretningens lager. Derfor er der ingen forskel med hensyn til bæredygtighed. Vi kræver bare noget mere teknologi, og at vores partners lager er geografisk tæt nok på slutforbrugeren.”

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Ocean Alliance medlemmer forlænger samarbejdsaftalen

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup