Mærsk frasælger sin containerproduktion som led i en større omlægning

Maersk Container Industry blev grundlagt af Mærsk i 1991, men bliver nu frasolgt til kinesiske CIMC, der er specialiseret i levering af logistisk udstyr. Salget er en del af rederiets omlægning af sin forretning med et større fokus på integrerede logistikløsninger til hele forsyningskæden.

Maersk Container Industry har været en del af A.P. Møller – Mærsk i 30 år og har løbende specialiseret sig i produktionen af nedkølingscontainere. Foto: Maersk Container Industry.

07.10.2021

SCM.dk

I sidste uge underskrev A.P. Møller – Mærsk en aftale, som afslutter salget af sit datterselskab Maersk Container Industry, MCI, til China International Marine Containers Ltd., CIMC.

CIMC Containers er virksomhedens største forretningsområde, så produktion af containere er ikke et nyt for den globale logistik- og energiudstyrsleverandør. Købet af MCI, der er specialiseret i nedkølingscontainere, er en af en række af investeringer i cold chain-logistik, som CIMC har foretaget sig de seneste år.

Derfor er CIMC også den rigtige til at overtage containerproduktionen, mener Henriette Hallberg Thygesen, CEO for Fleet & Strategic Brands hos A.P. Møller – Mærsk.

”Vi mener, at vi i CIMC har fundet en god langsigtet ejer af MCI. I forbindelse med at vi har styrket samspillet mellem kerneforretningerne i vores globale integratortilbud, har vi genvurderet MCI’s strategiske fit. Vi er kommet frem til at ville finde et nyt hjem til MCI, som kan sikre, at virksomheden og dens køleanlægsproduktion fortsætter med at vækste gennem kontinuerlig udvikling og investering fra en ny ejer. Vi har haft et tæt forhold med CIMC i mere end 30 år, og vi ser frem til at fortsætte partnerskabet”, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Læs også: Mærsks jernbane-eventyr når ny milepæl

Først og fremmest vil CIMC, der har hovedkvarter i Shenzhen, Kina, inddrage MCI’s produkter i sin nyeste produktlinje inden for maritime køleanlæg. Fremover vil virksomheden investere i udviklingen af nye produkter og fortsætte MCI’s nuværende linje med øget vækst.

”Ved at udnytte teknologi og innovation ønsker vi at skabe en vækstplatform indenfor cold chain. Jeg ser frem til at byde velkommen til MCI, da jeg er meget imponeret over deres resultater og innovationsniveau. Jeg er sikker på at ved at kombinere MCI’s dygtige ansatte og teknologier med vores globale nedkølingsforretning, går vi en spændende fremtid i møde”, siger Mai Boliang, bestyrelsesformand og CEO i CIMC.  

Opkøbet forventer at blive godkendt inden årets udgang eller i begyndelsen af 2022, hvor MCI så vil overgå til CIMC. Indtil da fortsætter de som to særskilte virksomheder.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup