Mærsk indgår aftale om grøn e-methanol til verdens første CO2-neutrale containerskib

European Energy vil etablere et nyt e-methanolanlæg i Danmark og levere vedvarende energi til brændstof.

Mærsk sikrer grøn e-methanol til verdens første containerskib, der opererer på CO2-neutralt brændstof. Arkivfoto..

27.08.2021

SCM.dk

A.P. Møller - Mærsk har identificeret sine partnere til at producere grønt brændstof til sit første skib, der opererer på CO2-neutral methanol: REintegrate, et datterselskab af det danske vedvarende energiselskab European Energy. Det oplyser A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse.

REintegrate og European Energy vil etablere et nyt dansk anlæg til at producere de ca. 10.000 tons CO2-neutral e-methanol, som Mærsks første skib med evnen til at operere på grøn e-methanol vil forbruge årligt.

Mærsk vil arbejde tæt sammen med REintegrate og European Energy om udviklingen af anlægget.

"Denne type partnerskab kan blive en plan for, hvordan man skalerer produktion af grønt brændstof gennem samarbejde med partnere på tværs af branchens økosystem, og det vil give os værdifulde oplevelser, efterhånden som vi skrider frem på vores rejse for at dekarbonisere vores kunders forsyningskæder. Det er en stor udfordring at købe fremtidens brændstoffer, og vi skal kunne skalere produktionen i tide. Denne aftale med European Energy/REintegrate bringer os på rette vej til at indfri vores ambition om at få verdens første containerskib opereret på CO2-neutral methanol på vandet i 2023," siger Henriette Hallberg Thygesen, administrerende direktør for Fleet &Strategic Brands, A.P. Møller - Mærsk.

LÆS OGSÅ: Brændstof – ikke skibsbyggeri – er den største hæmsko for Mærsks grønne eventyr

Methanolanlægget vil anvende vedvarende energi og biogen CO2 til at producere e-methanol. Brændstofproduktionen forventes at starte i 2023. Den energi, der er nødvendig for produktion af el-til-methanol, vil blive leveret af en solcellepark i Kassø.

REintegrate har en dokumenteret track record for produktion af grøn e-methanol med et testlaboratorium i Aalborg. Det nye anlæg bliver det tredje e-methanolanlæg, da de også opfører et e-methanolanlæg i Skive med opstart 2022. Mens den vedvarende energi skal produceres i Sønderjylland, er det endnu ikke afgjort, hvor i Danmark el-til-methanolanlægget skal placeres. Verdens første methanolføder bliver 172 meter lang og forventes at slutte sig til Mærsks flåde i midten af 2023. Det vil sejle i netværket af Sjælland Europa, et Mærsk datterselskab, på den baltiske skibsrute mellem Nordeuropa og Den Beggeniske Bugt. Det vil føre det danske flag.

- PBH

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup