Maersk forbereder sig på, at svovludslippet skal minimeres

Om et år skal verdens shippingindustri have reduceret udledningen af svovlgasser med 80 procent. Containergiganten Maersk er i gang med forberedelserne.

Maersk forbereder sig på et nyt reglement, der skal mindske svovludslippet i shippingindustrien. Foto: APM Terminals.

23.10.2018

SCM.dk

I debatten om bæredygtig transport er shippingindustriens fokus bl.a. rettet mod skibenes svovludslip. Rederierne står overfor store udfordringer for at blive klar til kravet om, at svovlgasser skal reduceres med 80 procent i 2020. Det kommer også til at øge shipping omkostningerne.

Hos containergiganten Maersk er man godt i gang med forberedelserne.

Læs også: Maersk fortsætter integrationen af logistiktjenester

Rederiet er således ved at sikre, at flåden på omkring 750 fartøjer kan overholde de nye regler samt assistere tusindvis af kunder i at håndtere deres forsyningskæder under de nye omstændigheder.

"Hele industrien skal forberede sig godt til denne forandring”, siger Maersk-topchef Søren Skou om de nye svovlregler. Foto: Maersk.

”Den nye regulering bidrager markant til at gøre vores industri mere bæredygtig i fremtiden ved at bringe bæredygtige forbedringer til menneskers ve og vel i kystområder”, siger Søren Toft, adm. direktør i Maersk, og tilføjer:

”At sikre overholdelse af den nye regulering er en betydelig opgave for ethvert rederi, da det er forbundet med store omkostninger. Hele industrien skal forberede sig godt til denne forandring”.

Containermastodonten tror på, at en håndhævelse af reglerne er vigtig, hvis lige vilkår i industrien skal sikres.

Den nye regulering er udviklet af den internationale maritime organisation, IMO.

I dag må skibe udlede 3,5 procent svovlgasser, men med den nye regulering skal industrien sænke skibenes udslip til 0,5 procent. Reguleringen vil begrænse luftvejssygdomme og syreregn, som skader afgrøder i kystområder over hele verden.

Store omkostninger
Rederierne skal investere store summer i dyre kompatible brændstoffer, som for eksempel LNG (flydende naturgas) eller scrubbers, en kompleks teknologi, der filtrerer svovlpartikler fra fartøjets udstødningsgasser.

Shippingindustrien vurderer at omkostningerne på verdensplan løber op i 15 milliarder US dollars (knap 100 mia. kr.), alene til indkøb af det dyre svovl-minimale brændstof. Maersk vil satse på kompatibelt brændstof.

”Hos Marsk vil den ekstra brændstof løbe op i mere end $2 mia. (knapt 13 mia. kr., red.) hvert år”, forklarer kommerciel direktør for Maesk, Vincent Clerc, og fortsætter:

”Vi har allerede startet en dialog med vores kunder, om hvordan dette vil have en indvirken på deres forsyningskæder. Vi har revideret vores brændstofgebyr, så det er justeret efter en nemmere, mere retfærdig og forudsigelig metode, der sikrer gennemsigtighed for vores kunder, så de kan planlægge efter år 2020”.

Læs også: Digitalt fokus skal gøre Mærsk større end nogensinde

Den nye anordning vil blive implementeret til januar 2019, så Maersks kunder har tid til at vænne sig til det før skiftet i 2020.

- SN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle