Mekoprint investerer massivt i ny spåntagnings-teknologi

Den danske industrikoncern Mekoprint investerer 20 millioner kroner i ny teknologi og maskiner til avanceret 3D bearbejdning inden for et år. Investeringerne skal udbygge Mekoprints førerposition i Nordeuropa inden for flere specialistområder og tilgodese det store behov for kortere forsyningskæder.

Ifølge Anders Kold er det særligt mikrobearbejdning og højt automatiseret produktion af større emner, der er i vækst. Foto: Mekoprint.

08.02.2022

SCM.dk

Efterspørgslen efter højtspecialiseret spåntagning er stigende, og hos Mekoprint står man lige nu med et øget kapacitetsbehov på over 25 procent. Derfor er den danske industrikoncern i gang med investeringer for over 20 millioner kroner inden for to teknologiområder til spåntagning:  

”Vi vil være førende inden for både krævende fræsning og mikrodrejning, så vi kan være foran kundernes stigende behov for præcision og krav til nedbringelse af materialernes vægt. Her er vi i dag leverandør til nogle af verdens førende virksomheder, og dette forspring skal vi hjælpe kunderne med at udbygge”, forklarer CEO Anders Kold.  

Han siger supplerende, at Mekoprint de seneste år blandt andet er blevet storleverandør til en af verdens førende producenter af mikrodroner. Netop her er spåntagningspræcision helt afgørende for produktets performance.  

Konkret investerer Mekoprint i blandt andet syvaksede maskiner til mikrodrejning samt yderligere en maskine til mikrofræsning, der kan håndtere emnestørrelser ned til 0,1 mm. Samtidig opgraderes det fuldautomatiske FMS-fræsecenter, og der investeres i tre større og mere avancerede CNC-fræsere for at udbygge den nuværende kapacitet, hvor der kan håndteres emner på op til 3 meters længde. 

Læs også: Mikrofabrikker skal revolutionere verdens vand- og drikkevareproduktion

Ifølge Anders Kold er det særligt mikrobearbejdning og højt automatiseret produktion af større emner, der er i vækst. Mekoprint er en af de få i Nordeuropa, der kan levere krævende præcision helt ned til 1-2 micron i klimarum. Denne kompetence er særligt relevant inden for medicoindustrien samt finmekaniske nichevirksomheder, der har et øget behov:  

”Vi får adgang til den nyeste teknologi og kan nu udvide vores produktområde yderligere. Samtidigt taler vi ind i en global trend, der er blevet kraftigt forstærket under coronakrisen. Flere og flere europæiske kunder hjemtager produktion fra andre regioner for at forkorte forsyningskæderne. Denne udvikling forventer vi os meget af i de kommende år”, fortsætter Anders Kold.  

Mekoprint har gennem alle år haft en ambitiøs og langsigtet investeringsstrategi med et samlet investeringsniveau tæt på en milliard kroner i virksomhedens levetid. Grundholdningen i den familieejede industrikoncern er at have egen fuldautomatisk teknologipark med flest mulige processer in-house med henblik på at blive valgt som totalleverandør:  

”Inden for spåntagning og andre teknologiområder er det vores klare mål at kunne færdigproducere kundernes emner inkl. den ønskede overfladebehandling, hvor vi selv har blandt andet anodisering, pulver- og vådlakering samt slutmontering, hvis dette ønskes”, slutter Anders Kold.  

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup